FRUMUSETE NUTRITIE

Alimentele care te ajută la ALBIREA dinților

Când vine vorba de zâmbete și instantanee, multe și mulți dintre noi suntem de părere că nu putem avea un zâmbet frumos, un zâmbet plin, dacă dinții noștri nu sunt suficienți de albi. Și, avem dreptate! Dantura perfect întreținută este un atu important!

Multe companii oferă produse pentru albirea dinților însă multe dintre aceste produse nu au fost testate sau, de ce să nu o spunem, unele persoane se feresc de produsele din comerț pentru un astfel de tratament.

Pentru albirea dinților pot fi folosite însă, chiar cu succes!,  diferite alimente pe care uneori le consumăm fără să știm de acest efect pe care îl au asupra dinților. Haideți să vedem care sunt aceste alimente.

Friptura de vită

Poate că nu este chiar cel mai bun aliment atunci când ținem dietă bazată pe un consum mai mare de legume și fructe în detrimentul proteinelor animale, însă Asociația Medicilor Dentiști din SUA au ajuns la concluzia că acest aliment ajută la protejarea smalțului dentar.

Foto: Pinterest.com

O nouă CONDAMNARE pentru Johnson & Johnson! Pudra de talc ar fi cancerigenă

Cum scăpăm de mai multe boli grele: Efectul uluitor al unei banane

Propriul scris dezvăluie bolile de care suferi. Analizează-l și tu!

De asemenea, faptul că depunem efort pentru a mesteca friptura de vită face ca gingiile noastre să fie mai sănătoase.

Brânza

Brânza este foarte bogată în calciu, fosfor și proteine astfel încât este unul dintre cele mai bune alimente pentru dinți. Mai mult decât atât, consumul de brânză crește și pH-ul salivar astfel încât riscul apariției cariilor este mai mic datorită acidului lactic.

Foto: Pinterest.com

Stafidele

Chiar dacă stafidele au un gust foarte dulce acestea sunt totuși un aliment foarte bun pentru dinți.

40 de ani? Cum să îți schimbi rutina zilnică pentru a rămâne în formă

Macron sare în apărarea soţiei sale, blamând MISOGINISMUL şi OBSESIA presei faţă de Briggite

Foto: Pinterest.com

După un studiu în care mai multe persoane au consumat cereale cu stafide s-a ajuns la concluzia că aceștia aveau dinții mult mai curați decât cei care le consumau fără stafide. Acest lucru se datorează faptului că stafidele ajută la creșterea fluxuri de salivă care la rândul său previne apariția plăcii bacteriene, la final rezultând dinți mai frumoși.

Ciocolata neagră

Chiar dacă aparențele ne spun că ciocolata neagră poate fi dăunătoare pentru sănătatea dinților, efectul este de fapt invers. Ciocolata neagră oferă strălucire dinților, ajutând totodată la prevenirea aderării bacteriilor la ei, omorând microorganismele care cauzează respirația urât mirositoare.

Alina Petre: Stilul personal înseamnă să comunici cine eşti fără a fi nevoie să vorbeşti

Diagnostic după 200 de ani: misterioasa boală de care a suferit Goya

De ce ne este greu să reținem NUMELE persoanelor cunoscute RECENT

De asemenea, aceasta este utilă și pentru întărirea smalțului dentar.  Cu un amendament! La fel cum am făcut de fiecare dată când am vorbit despre ciocolata neagră, precizăm și acum că aceasta ar trebui să conțină cel puțin 70% cacao.

Foto: Pinterest.com

Bineînțeles, dinții dumneavoastră nu vor deveni de un alb imaculat peste noapte. Efectele vor apărea însă în timp dacă veți consuma aceste alimente regulat.

Spor! 

Comentarii: