REVIEW

De ce ne este greu să reținem NUMELE persoanelor cunoscute RECENT

Nu o dată, fiecare dintre noi am trecut prin situația de a cunoaște o persoană, iar în timpul discuției să ne dăm seama că nu ne amintim numele interlocutorului. Un neurolog explică de ce nu reținem ușor numele persoanelor.

„Creierul uman este cel mai complex aparat cunoscut în univers. Cu toate acestea, creierul are și multe limitări și scăpări”, afirmă neurologul Dean Buonomano, profesor la UCLA, pentru businessinsider.com

Oamenii au probleme în a-și aminti diferite tipuri de informații, precum liste lungi de numere sau nume proprii.

Această parte a memoriei nu este foarte evoluată, întrucât obiceiul de a ne pune nume este relativ recent în istoria evoluției, potrivit neurologului. Motivul este modul în care este „construit” creierul uman. Mai exact, oamenii nu sunt buni la memorarea bucăților de informații care nu au legătură cu alte bucăți de informații.

REGIM pentru 4 SĂPTĂMÂNI pentru tratarea DEZECHILIBRULUI HORMONAL

Dressinguri pentru salate cu puține calorii

Pantofii de inspirație masculină, noul trend feminin în 2017

Profesorul amintește de un fenomen numit „Paradoxul Baker”.

„Dacă stăm în avion lângă o persoană numită Baker (n.r. Brutar) și purtăm o conversație interesantă, e foarte posibil ca dacă ne amintim de acea zi, să ne gândim.Ne vom aminti de discuție, dar numele, cel mai probabil, o să-l uităm.”

Studiile demonstrează că e mult mai probabil să ne amintim numele cu care putem face asocieri, legături cu lucruri cunoscute.

De exemplu, când auzim cuvântul „brutar”, automat facem legătura cu pâine, pălării înalte, haine albe, trezit de dimineață, în funcție de experiențele noastre. Atunci când auzim un nume, nu avem cu ce să facem această legătură.

Otrava din farfurie: Iată cum sunt coapte MĂSLINELE pe care le găsim în magazinele din România!

Cafeaua cu SARE: Noua fiţă recomandată de specialişti

Cum să porți blugii pentru a părea mai SLABĂ

Numele proprii tind să fie izolate și nu sunt memorate cu ușurință de creierul uman pentru că sunt considerate bucăți aleatorii de informații cu care nu facem asocieri.

Comentarii: