REVIEW

ATENŢIE, nu ţine aceste plante în dormitor! Consumă oxigenul şi îţi ‘fură’ somnul odihnitor

proflowers.com

Camera de dormit trebuie să fie cât mai aerisită, fără gadgeturi, TV şi obiecte de mobilier cu miros greu. Aceştia sunt factori care pot provoca insomnii. Există şi plante pe care să nu le ţii în dormitor. 

Specialiştii în arta Feng Shui au dezvăluit care ce flori nu ar trebui să fie ţinute în camera de dormit. Conform principiilor acestora, nu este indicat să te odihneşti într-un mediu încărcat cu anumite flori. Sunt specii care se alimentează cu oxigen şi eliberează dioxid de carbon, afectând calitatea aerului din cameră. Pe de altă parte, este mai înţelept să nu ţii în dormitor plante care au potenţial toxic sau alergen.

Plantele care produc mult dioxid de carbon

Tot din cultura Feng Shui aflăm că sunt plante care cresc mai mult în timpul nopţii şi care eliberează mai mult dioxid de carbon decât oxigen ziua. Pe de altă parte, oxigenul este emis doar când are loc fotosinteza, care se produce în prezenţa luminii solare.

Scoate orhideea şi feriga din cameră de odihnă!

Pe cât este de superbă, pe atât este de nepotrivită în dormitor, mai ales pe timpul nopţii, potrivit clickpentrufemei.ro. Orhideea a dovedit că este consumatoare de energie, şi cele mai afectate de acest fenomen sunt persoanele cu imunitatea slăbită sau cele cu stimă de sine scăzută.

Deşi este un veritabil purificator al aerului, feriga este şi ea pe lista neagră a plantelor care nu se ţin în dormitor. Ca să crească, feriga are nevoie de multe resurse, fiind supranumită, pe bună dreptate, “vampir energetic”. Sunt voci care spun că e bine s-o aşezi lângă surse de energie, cum sunt televizorul şi electrocasnicele. Feriga va absorbi energia lor.

CITEȘTE ȘI: Trucuri de îngrijire a plantelor de interior: Cum să resuscitezi o plantă aproape ofilită

Evită să ţii buchetele de narcise în dormitor

Narcisele galbene sunt frumoase şi au parfum puternic, însă bulbii acestor flori sunt toxici. Plasează-le pe suprafeţe înalte şi nu în camera de dormit. În felul acesta eviţi ingestia lor de către animale sau copii. Dacă ajunge în organism, această floare poate cauza stări de vomă, tulburări de digestie, convulsii şi palpitaţii ale inimii.

Îndepărtează florile uscate ori ofilite

Imediat ce observi că o floare s-a ofilit, e bine să o scoţi din cămin. Înainte să se usuce complet, floare va încerca să supravieţuiască şi va trage în continuare energia din casă. Când colecţionezi flori uscate, încearcă să le ţii în recipiente închise.

CITEȘTE ȘI: Plante-medicament: Previn apariția cancerului, merită incluse în meniul zilnic

Pe scurt, dacă ţii aceste plante în dormitor, nu vei avea un somn odihnitor. Acestea, dar şi altele produc oxigen ziua, cu ajutorul luminii şi a soarelui, şi emana dioxid de carbon noaptea.

Comentarii: