REVIEW

Avertisment de la Agenția Medicamentului: O cremă populară în România este dăunătoare. Va fi retrasă de la comercializare

stirileprotv.ro

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) avertizează în privinţa unei creme aflate pe piaţă, care a fost notificată ca produs cosmetic, cu declararea unor ingrediente naturale, şi care în realitate conţine substanţe active medicamentoase.

CITEȘTE ȘI: Ai mâncărimi la picioare când e frig? Şase soluţii ca să scapi de această problemă

mamapentrudoi.ro

Aur Derm Crema

Este vorba de produsul Aur Derm Crema cu mimoza, smirnă şi propolis. “ANMDM informează cu privire la produsul Aur Derm Crema cu mimoza, smirnă şi propolis. Crema a fost notificată ca şi produs cosmetic, cu declararea unor ingrediente naturale, conţinând în realitate substanţe active medicamentoase cu efectul terapeutic specific, identificate de autoritatea austriacă de profil, care a emis o alertă în acest sens”, se arată într-un comunicat al ANMDM.

CITEȘTE ȘI: Misterul din propriul creier: De ce ni se pare că anii trec mai repede pe măsură ce îmbătrânim

Agenţia atenţionează pacienţii să nu achiziţioneze Aur Derm Crema cu mimoza, smirnă şi propolis, cremă aflată încă pe piaţă, până la finalizarea procedurii de retragere de la comercializare, urmată de distrugerea produsului, având în vedere posibilul impact negativ asupra sănătăţii persoanelor cărora li se administrează.

Comentarii: