REVIEW

Avertisment pentru părinţi: Plante INTERZISE în casă dacă ai copil mic

Foto: Pinterest.com

Plantele ajuta la buna oxigenare a unui apartament si ii dau un decor aparte. Atentie, insa, la plantele pe care le tii in casa, mai ales daca ai un copil mic sau chiar si un animalut de companie. Multe plante de apartament pot fi otravitoare si pot pune in pericol viata copiilor, dar si a adultilor.

Lacramioarele

http://www.gradina-online.ro

Pe cat sunt de frumoase si delicate, pe atat sunt de periculoase. Lacramioarele nu trebuie tinute niciodata in casa deoarece sunt foarte otravitoare, potrivit copilul.ro. Acestea contin compusi toxici, numiti glicozide cardiace, care pot produce stari de ameteala, varsaturi, eruptii cutanate si diaree. Lasate netratate, aceste simptome se pot inrautati si pot provoca moartea.

CITEȘTE ȘI: Plantele care cresc în România şi care te pot omorî rapid. Lăcrămioarele sunt pe listă

Crinii

crini

Crinii sunt niste flori foarte populare, mai ales in perioada Pastelui. Atentie insa la aceste plante! Crinii din soiul Amaryllisul sunt otravitori pentru animalele din casa.

Bulbul crinului contine toxine care odata ingerate pot provoca dureri abdominale, diaree si chiar moartea animalelor de companie. Chiar si consumul unei cantitati mici din aceasta planta poate duce la insuficienta renala acuta sau la moarte.

Dieffenbachia

Dieffenbachia

Dieffenbachia este o planta asemanatoare ficusului, insa aceasta poate fi mortala. Ea se afla pe lista celor mai toxice plante din lume.

Mestecarea oricarei parti a plantei cauzeaza durere groaznica in gura si gat, urmate de umflarea cailor aeriene, care poate duce la sufocare. Aceasta planta care se gaseste in multe case si birouri este letala. Poate sa ucida un copil in numai un minut, iar un adult in cinci minute.

Narcisele

narcise

Narcisele sunt niste flori superbe si au proprietati calmante, emoliente si dezinfectante. Bulbii de narcise insa sunt otravitori. Acestia contin alcaloizi: licorenina, gelantina, licorina, narcisidina. Bulbii sunt cea mai otravitoare parte a acestor flori atat de frumoase. Ingerarea acestora poate provoca varsaturi, diaree, convulsii, tremor si aritmie cardiaca.

CITEȘTE ȘI: O noapte odihnitoare, fără somnifere: Plantele care îți asigură un somn liniștit

Aloe Vera

planta-aloe-vera

Aloe Vera este una dintre plantele care se gaseste in cele mai multe dintre case. Desi are proprietati miraculoase pentru sanatate, ingerata incorect aceasta planta poate fi foarte periculoasa.

Ea poate produce simptome de ameteala, diaree sau eruptii cutanate. Daca tulpina si seva din interiorul plantei sunt benefice pentru organism, membrana care se regaseste intre tulpina si seva este toxica.

Filodendronul

Filodendron

Filodendronul este o planta care se regaseste in foarte multe apartamente deoarece este usor de intretinut. Ea este insa otravitoare atat pentru oameni, cat si pentru animalele de casa daca ii sunt mestecate frunzele. Cavitatea bucala devine iritata, iti pierzi vocea (ragusesti subit), usturimi si dureri in gat, iar in unele cazuri pot aparea basici in gura si pe gat.

Hortensia

hortensie

Hortensia este renumita si pentru efectele sale toxice, partile ei otravitoare fiind frunzele si mugurii. Aceste flori populare contin o toxina cu care nu este de gluma: cianura. Chiar si ingerarea unei cantitati foarte mici din aceasta planta poate fi fatala pentru oameni si animale.

Simptomele in cazul ingerarii includ varsaturi, dureri abdominale, letargie. Persoanele sensibile pot sa prezinte dermatite in momentul ingrijirii acestei plante.

Comentarii: