NUTRITIE SANATATE

Avertismentul doctorului Mencinicopschi: Alimente care cresc riscul de cancer dacă sunt consumate în exces

sfatulparintilor.ro

Alimentația joaca un rol extrem de important în menținerea sănătății întregului organism, însă, aleasă necorespunzător, aceasta poate deveni dăunătoare, fiind cauza principala a apariției mai multor boli precum cancerul.

Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la pericolele care ne pândesc și trebuie să știm mai ales care sunt alimente cresc riscul apariției cancerului, dar și ce soluții avem.

CITEȘTE ȘI: Un studiu pe un milion de oameni a dovedit: Acesta este obiceiul care reduce riscul de diabet, cancer şi boli cardiovasculare

Produsele din carne procesată

”Să nu abuzăm și să consumăm produse din carne procesată în fiecare zi. La o masă nu vom mânca numai mezeluri, dar atenție, de preferat sunt cele crud-uscate, cu puține ingrediente. Trebuie să consumăm mai puțin, dar de calitate.

Atenție și la pateuri, mai ales cele de origine animală, dar nici cele vegetale nu sunt excluse, atenție la produsele cu foarte multă sare, tobele, caltaboșii, pot avea foarte mulți aditivi. Nu trebuie să excludem aceste preparate, dar un consum constant și în cantitate mare poate duce la creșterea riscului de cancer.

Afumarea improprie a produselor

Astăzi este un fenomen destul de larg răspândit, când se face o afumare improprie, chiar mai periculoasă decât cea industrială, când se face focul direct sub ele. Ard grăsimile, iar fumul este cancerigen.

CITEȘTE ȘI: Alimentele de care să te ferești: Pot provoca cancerul

Afumarea se face cu fum rece. Fripturile pe grătar, sub focul deschis, la fel de periculoase. Se găsesc grătare sub formă de disc. Grătarul cu focul sub carne nu este bun”, a explicat la Antena 3 profesor doctor Gheorghe Mencinicopschi.

Comentarii: