NUTRITIE SANATATE

Avertismentul medicului neurolog: De ce nu e bine să bei cafea în fiecare zi

Foto: Pinterest.com

Neurologul Igor Matsokin a dezvăluit că un consum zilnic de cafea nu este recomandat, deoarece poate avea efecte negative asupra sănătății.

Potrivit medicului, nu este prea lipsit de riscuri să folosiți cofeina pentru a combate somnolența și letargia.

„Cofeina este un excelent stimulent atunci când aveți nevoie de un plus de energie, dar nu trebuie să folosiți foarte des această metodă, pentru că ea epuizează rezervele organismului”, spune specialistul.

Potrivit neurologului, utilizarea cofeinei consumă în mod intens rezervele de acid adenozin trifosforic, care este important pentru desfășurarea proceselor metabolice.

CITEȘTE ȘI: Atenție, cafeaua este cea mai periculoasă iarna – Un medic explică de ce

Sistem imunitar slăbit

Când resursele organismului sunt reduse, mai ales când nu are timp să își revină, sistemul imunitar slăbește, funcționarea tuturor sistemelor și organelor se deteriorează. În plus, obiceiul de a te tonifica cu cafea poate crește vâscozitatea sângelui datorită efectului diuretic sporit – acest lucru contribuie la creșterea tensiunii arteriale și la un risc crescut de boli de inimă.

Doctor Matzokin a adăugat că reacția organismului la cofeină este întotdeauna legată de caracteristicile individuale, astfel încât oamenii percep cafeaua diferit.

„Unele persoane cu hipersensibilitate la cofeină pot dezvolta insomnie, dureri de cap, nervozitate și iritabilitate”, avertizează medicul.

CITEȘTE ȘI: Medicii avertizează: NU consumați cafeaua pe stomacul gol! Crește riscul de diabet și alte boli

În același timp, medicul atrage atenția asupra faptului că un consum moderat de cafea este asociat cu o gamă largă de proprietăți pozitive, preventive în raport cu multe boli, dacă nu se exagerează.

Comentarii: