SANATATE

Avertismentul specialiștilor: Carnea care îmbolnăvește femeile

hillstownfarmshop.com

Carnea de pui, din comert, provoaca infectii grave in cazul a milioane de femei, sustin cercetatorii. Milioane de femei din SUA au dezvoltat infectii urinare in urma consumul de carne de pui infectata cu bacterii rezistente la antibiotice.

In ADN-ul puilor de gaina tratati cu antibiotice si oferiti spre consum s-a descoperit prezenta bacteriei Escherichia coli, care a devenit rezistenta la tratamentul cu antibiotice.

CITEȘTE ȘI: SURPRIZĂ: De ce NU este bine să speli carnea de pui înainte să o găteşti

Infecții greu de tratat

Bacteria care a devenit rezistenta la tratamente se regaseste in carnea de pui si se transmite, in special in cazul femeilor, prin manipularea carnii, contaminarea altor alimente cu bacterii din carnea de pui, sau neprepararea corespunzatoare a puiului.

Conform cercetatorilor, infectiile rezultate sunt greu de tratat. Daca o femeie sufera de o infectie a vezicii urinare care persista, in ciuda tratamentelor obisnuite, atunci acesta poate fi un semn al prezentei in organismul sau a tulpinii rezistente la antibiotice a bacteriei Escherichia coli, bacterie care provine din carnea contaminata.

Cu toate acestea, industria producatoare de carne de pui a atacat rezultatul cercetarilor, sustinand ca bacteria E. coli nu provine din puii hraniti cu antibiotice. In plus, reprezentantii National Chicken Council au declarat ca schimbarile in utilizarea antibioticelor in industria carnii de pui nu sunt asociate cu niciun risc de contaminare a consumatorilor cu temuta Escherichia coli.

CITEȘTE ȘI: Trucuri în bucătărie: Frăgezirea cărnii de pui, secretul unei mese savuroase

Dar intr-un raport prezentat de ABC News, cercetatorii au declarat ca varianta rezistenta la antibiotice a bacteriei Escherichia coli a fost descoperita atat in carnea de pui livrata pentru consum, cat si la pacientii suferinzi de infectii urinare, scrie descopera.ro.

Comentarii: