REVIEW

Bărbaților nu le va plăcea: De ce au nevoie femeile de mai mult somn

Foto: Pinterest.com

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că femeile gândesc mai mult decât bărbații, de aceea au nevoie de mai mult somn.

Profesorul Jim Horne, director al Centrului de Cercetare pentru Somn de la Universitatea Loughborough, a explicat de ce femeile trebuie să doarmă mai mult de 8 ore pe noapte.

„Lipsa somnului la femei este asociată cu un nivel ridicat de stres și cu sentimente de ostilitate, depresie și mânie. Aceste simptome nu apar și în cazul bărbaților”, a explicat Jim Horne, potrivit clickpentrufemei.ro.

CITEȘTE ȘI: Cine trăiește mai mult: femeia sau bărbatul?

„Una din funcțiile majore ale somnului este că ajută creierul să se recupereze. În timpul somnului, cortexul, partea creierului respinsabilă de gândire și limbaj întră în recuperare. Cu cât te concentrezi mai mult pe timpul zilei, cu atât ai nevoie de mai mult somn.

„Femeile tind să facă mai multe activități în același timp, astfel că folosesc mai mult creierul decât bărbații. De aceea au nevoie și de mai mult somn”, a mai adăugat acesta.

CITEȘTE ȘI: Studiul aşteptat de toţi bărbaţii: Femeile preferă ‘carnivorii’ sau vegetarienii?

Știm că este recomandat să dormim cel puțin 8 ore pe noapte, însă profesorul Horne este de părere că femeile au nevoie de chiar mai mult somn.

Comentarii: