NUTRITIE

Băutura care face minuni pentru sănătate şi siluetă: De ce trebuie să adaugi bicarbonat de sodiu în ceaiul verde

medicalnewstoday.com

Ceaiul verde este o băutură extrem de sănătoasă. În combinație cu bicarbonatul de sodiu face însă adevărate minuni.

Ceaiul verde are abilitatea de a îmbunătăți funcțiile creierului, de a reduce riscul de a face diabetul de tipul 2, îmbunătățește sănătatea dentară și arde grăsimile.

Dacă îl combini cu bicarbonatul de sodiu, obții o băutură care te ajută să slăbești de trei ori mai repede decât oricare alt remediu.

Ai nevoie de:

1 pahar cu apă caldă

1 pliculeț de ceai verde un sfert de lingură de bicarbonat de sodiu

Mod de preparare

Adaugă pliculețul de ceai în apă caldă și lasă la infuzat 3-5 minute. Îndepărtează pliculețul, adaugă bicarbonatul și amestecă bine. Consumă în fiecare zi.

CITEȘTE ȘI: Arme împotriva răcelii: Ceaiurile mai puţin cunoscute care întăresc sistemul imunitar

Ce se întâmplă dacă bei ceai verde zilnic

Slăbești mai ușor

Concentrația mare de polifenoli din compoziția ceaiului verde îmbunătățește metabolismul și reduce greutatea corporală.

Sunt substanțe antioxidante care cresc consumul energetic și stimulează corpul să acumuleze calorii sub formă de grăsimi, potrivit clicksanatate.ro.

Te protejezi de diabetul zaharat

Tot datorită antioxidanților, frunzele de ceai verde țin sub control nivelul de glucoză din sânge și ajută la prevenirea apariției diabetului zaharat.

Dacă îți creezi obiceiul de a bea în fiecare zi o cană de ceai verde, după masă, previi creșterea glicemiei.

Previi bolile de inimă

Un pahar de ceai verde zilnic previne diverse afecțiuni cardiovasculare, precum atacul de cord, accidental vascular, formarea plăcilor de aterom, a cărei complicație este tromboza arterială, sau tulburările circulatorii.

Antioxidanții pe care-i conține stopează formarea cheagurilor de sânge, curăță arterele, țin sub control nivelul de lipide din sânge, reducând excesul.

Îți menții vederea bună

Ceaiul verde îți aduce și un plus de vitamine (C, E), și pigmenți ca luteina și zeaxantina, care asigură sănătatea vizuală și previn boli cum este glaucomul. Acestea, alături de anitoxindați, reduc stresul oxidativ, principala cauză a degenerescenței maculare.

CITEȘTE ȘI: Ceaiul de armurariu – băutura care ajută ficatul să se regenereze

Încetinești procesul de îmbătrânire

Alzheimer și Parkinson pot fi prevenite prin consumul frecvent de ceai verde, care are capacitatea de a încetini efectele negative ale radicalilor liberi.

Antioxindații alcătuiesc o barieră protectoare în fața degenerării celulare și stimulează activitatea neuronală.

Comentarii: