Băutura care poate prelungi viața femeilor până la cel puțin 70 de ani. O băutură accesibilă poate contribui la prelungirea vieții femeilor până la cel puțin 70 de ani, și nu este vorba despre ceai. Oamenii de știință au descoperit că femeile care consumau mai mult din această băutură aveau șanse mai mari să trăiască până la 70 de ani și nu sufereau de boli cronice, relatează The Health Site.
Ce a arătat studiul: Care este băutura care poate prelungi viața femeilor până la cel puțin 70 de ani?
Studiul a analizat datele a peste 47.000 de femei cu vârsta peste 30 de ani, examinând consumul lor de cofeină din diverse surse și comparându-l cu starea lor de sănătate pe măsură ce îmbătrânesc. Criteriile pentru o îmbătrânire sănătoasă includeau trăirea până la cel puțin 70 de ani, absența a 11 boli cronice majore, absența limitărilor funcționale fizice și absența problemelor de sănătate mintală sau a tulburărilor cognitive.
CITEȘTE ȘI: De ce bărbații se îmbolnăvesc mai des decât femeile și mor mai devreme
Ca rezultat, studiul a constatat că femeile care beau cantități moderate de cafea cu cofeină au șanse puțin mai mari de îmbătrânire sănătoasă. Fiecare ceașcă de cafea în plus era asociată cu o șansă cu aproximativ 2% mai mare de îmbătrânire sănătoasă. Cu toate acestea, studiul nu a găsit nicio legătură între îmbătrânirea sănătoasă și consumul de ceai, ceai decofeinizat sau cafea decofeinizată. Interesant este că consumul de cola era asociat cu o șansă cu 20% mai mică de îmbătrânire sănătoasă.
Autoarea studiului, Sarah Mahdavi, observă că asocierea dintre consumul de cafea și îmbătrânirea sănătoasă este dependentă de doză, dar moderată.
Cafeaua nu este bună pentru toată lumea
Autoarea studiului avertizează, de asemenea, că cafeaua nu este benefică pentru toată lumea, deoarece metabolismul cofeinei variază în funcție de factori genetici și hormonali.
„Studiile noastre anterioare au arătat că femeile cu un metabolism mai lent al cofeinei (din cauza variației genetice a genei CYP1A2) pot să nu beneficieze de un consum ridicat și pot fi mai predispuse la reacții adverse. Nutriția personalizată, care ține cont atât de diferențele de gen, cât și de cele genetice, va fi esențială în recomandările viitoare”, raportează autorii studiului.
CITEȘTE ȘI: Fructul care le protejează pe femei de osteoporoză: Menține sănătatea oaselor
Cafeaua conține, de asemenea, cantități mari de cafeină, care poate provoca efecte secundare precum insomnie, nervozitate, tulburări stomacale, greață, vărsături și bătăi rapide ale inimii. Consumul de cantități mari de cafea poate provoca, de asemenea, dureri de cap, anxietate, agitație, tinitus și bătăi rapide ale inimii.
Comentarii:









