NUTRITIE SANATATE

Băutura care vitaminizează întregul organism și reglează tensiunea

ziarulnational.md

Cu toţii am auzit celebra vorbă că cea mai cruntă beţie trece ca prin minune cu ajutorul unei căni de zeamă de varză murată. Dar numai ăsta să fie oare principalul scop al lichidului acesta acrişor? Ei bine, nu.

Moarea de varză, cum mai este cunoscută zeama lăsată de varza murată, este excelentă pentru eliminarea toxinelor şi contribuie în acelaşi timp la vitaminizarea întregului organism, datorită faptului că în acest lichid „băltesc” mare parte din vitaminele şi antioxidanţii prezenţi în varza proaspătă, dar şi alte substanţe benefice precum sărurile minerale, fermenţii şi enzimele.

CITEȘTE ȘI: Remediu pentru multe afecţiuni: Ce se întâmplă în corp după ce mănânci varză murată

Iată cele mai importante 3 beneficii aduse de zeama de varză:

1. Te scapă de mahmureală

O cană de zeamă de varză luată a doua zi după petrecerea de pomină ce a avut loc cu o zi înainte face minuni. Adio, dureri de cap şi senzaţie de vomă!

2. Previne constipaţia şi uşurează tranzitul intestinal

Poţi să ţii o cură de 7 zile, a câte o cană cu zeamă de varză în fiecare dimineaţă, şi vei observa că stomacul tău nu va mai face revoluţie iar tu te vei simţi mai uşoară şi mai energică.

CITEȘTE ȘI: Specialiştii îşi dezvăluie secretele: Ce trebuie să pui în butoi pentru a avea cea mai bună varză murată

3. Pansament pentru inimă

Zeama de varză este indicată în special acelor persoane care suferă de tensiune scăzută şi care au nevoie de un mic „şut” pentru ca circulaţia sângelui să fie din nou în parametrii normali.

Comentarii: