NUTRITIE SANATATE

Băutura perfectă pentru creier: Îmbunătăţeşte memoria şi prelungeşte viaţa

healthline.com

Rozmarinul este o planta aromatică, de obicei, folosită ca mirodenie, pentru a da o savoare aparte bucatelor. Studiile au relevat că rozmarinul nu este doar un condiment deosebit de aromat, ci poate fi și o plantă medicinală extraordinară.

Consumat sub formă de ceai, rozmarinul previne boli complicate și are efecte anti-imbătrânire, ceea ce înseamnă că dacă îl vei consuma cu regularitate ai șanse să trăiești mai mult.

CITEȘTE ȘI: Ce trebuie să bei când eşti răcit? Topul băuturilor eficiente

Tonic cerebral

Ceaiul de rozmarin este un tonic cerebral, adică te ajută să păstrezi sănătatea creierului, să-ți îmbunătățești funcțiile cerebrale și să previi declinul cognitiv (Alzheimer, demență). Rozmarinul stimulează memoria și capacitatea de învățare și te ajută să-ți controlezi emoțiile. Toate aceste beneficii sunt posibile datorită anumitor ingrediente active care se regăsesc în crenguțele de rozmarin, potrivit doctorulzilei.ro.

CITEȘTE ȘI: Dovedit științific: Planta-minune pentru creier. Crește performanțele intelectuale cu până la 75%

Protecție împotriva cancerului

Ceaiul de rozmarin te protejează împotriva cancerului, deoarece conține substanțe antioxidante care previn îmbolnăvirea celulelor sau încetinesc răspândirea acestora în organism. Consumat cu regularitate, ceaiul de rozmarin încetinește procesul de îmbătrânire, deoarece furnizează organismului o mulțime de vitamine, minerale și antioxidanți care protejează corpul de radicalii liberi.

Comentarii: