NUTRITIE

Beneficii importante pentru sănătate: Cum să alegi cel mai bun ficat de pui, porc sau vită

savoriurbane.com

Ficatul proaspăt are un termen de valabilitate de doar 48 de ore, iar cel congelat are un termen de păstrare de maximum 3 luni. În timpul congelării se distruge o parte din complexul de vitamine B, iar produsul poate căpăta un gust amărui.

Ficatul de pui, puține calorii

Ficatul de pui conține vitaminele A și D, B12, dar și vitamina C care ajută la întărirea sistemului imunitar, crescând rezistența la diverse infecții. Potrivit clickpoftabuna.ro, are un aport energetic scăzut, fiind recomandat în dieta celor care vor să slăbească. Cel de calitate trebuie să fie de culoare maro cu o nuanță bordo. Ficatul de pui proaspăt are un miros plăcut, un pic dulce.

CITEȘTE ȘI: Fasolea, aliment esențial în curele de slăbire. Alte beneficii pentru slăbire

Ficatul de porc, indice glicemic scăzut

Ficatul de porc furnizează vitamine și minerale, are un indice glicemic scăzut și este perfect pentru persoanele care sunt la dietă. Fiecare bucată poate avea o greutate de până la două kilograme. Pentru că are un miros specific, mai greu de suportat, este recomandat să fie lăsat la macerat în lapte. Când îl alegi, ficatul trebuie să fie lucios și umed, de culoare bordo. Dacă nuanța e prea deschisă, înseamnă că produsul nu este proaspăt.

Ficatul de vită, cel mai sănătos

Ficatul de vită este considerat cel mai sănătos aliment. Vitamina D din compoziția sa previne apariţia problemelor osoase la copii şi a osteoporozei la adulţi. Alături de vitamine, furnizează în cantităţi însemnate zinc, cupr, seleni, nutrimente cu rol important în stimularea imunităţii. Un ficat de vită sănătos atinge cinci kilograme și este acoperit cu o pieliță albă. Cel de calitate are culoarea vișinii coapte. Evită să cumperi ficat acoperit cu un strat de nuanță gri, fiindcă produsul nu este proaspăt, și nu uita că poate fi contaminat cu paraziți. Aceștia sunt de culoare închisă și sunt greu de depistat cu ochiul liber. Dacă observi bule de aer la suprafața pieliței albe, atunci ficatul este contaminat.

CITEȘTE ȘI: Sfaturi pentru toate gospodinele: Cum se găteşte corect peştele

Ficatul de curcan, sursă de vitamina B

Ficatul de curcan este o sursă excelentă de vitamine din complexul B, de zinc și potasiu. Este la fel de fraged și are același gust ca ficatul de pui, dar are avantajul că este mult mai mare și că e o sursă excelentă de proteine. Culoarea sa deschisă și mirosul înțepător semnalează că produsul este stricat. Cristalele de culoare roz de la suprafața lui indică faptul că produsul a fost congelat în mod repetat.

Comentarii: