SANATATE

Beneficiile unice ale muşeţelului: Alungă migrenele şi alte afecţiuni neplăcute

Cunoscută în popor și ca romaniță, mușețelul este una dintre cele mai folosite plante medicinale, cu proprietăţi antiinflamatorii, antispasmodice și dezinfectante. Fie că faci un ceai din florile aromate, fie că prepari din ele o tinctură de leac, vei observa rapid efectele lor benefice.

Mușețelul poate fi folosit și pentru calmarea colicilor bebelușului, fie singur, fie în asociere cu alte plante: fenicul, roiniță, anason.

Te scapă de gingivită

Grație efectului antiinflamator şi antiseptic, mușețelul este recomandat în sângerările gingivale. Lasă la infuzat, timp de 20 de minute 3 linguri de flori de muşeţel într-o cană cu apă fierbinte. Clăteşte mai întâi, apoi ţine în gură 5 minute infuzia călduţă, recomandă clickpentrufemei.ro.

CITEȘTE ȘI: Planta-minune care combate diabetul și obezitatea. Înlocuiește cu succes carnea din alimentație

Previne răceala și gripa

Infuzia de mușețel ajută la reducerea durerilor de cap, afecțiune frecventă în cazul unei răceli puternice. De asemenea, planta provoacă transpirație, ceea ce duce la scăderea febrei. În combinație cu lămâie și miere, ceaiul calmează senzația de usturime în gât. Prepară infuzia din 2 linguriţe plantă uscată la 200 ml apă clocotită. Bea 2-3 căni pe zi.

Contra durerilor de cap

Agitația nervoasă, insomnia și migrenele pot fi tratate cu mușețel.Ceaiul din plantă, băut seara, te ajută să te relaxezi după o zi stresantă și să adormi mai ușor. În astfel de neplăceri, se recomandă infuzia de mușețel preparată dintr-o linguriță de plantă lăsată la infuzat 10 minute în 200 ml de apă clocotită. În cazul tulburărilor de somn, infuzia se bea cu o oră înainte de a merge la culcare.

CITEȘTE ȘI: Mugurii de brad, aliatul în lupta cu mai multe afecțiuni. Cum îi poți folosi eficient

Leac pentru probleme femeiești

Infuzia de mușețel este recomandate și în igiena intimă, precum şi pentru tratarea leucoreei (scurgerile vaginale). Sunt recomandate băile cu ceai, preparat din 2 linguriţe de flori la 200 ml de apă fiartă. De asemenea, planta poate fi folosită și pentru ameliorarea durerilor asociate menstruației. Ceaiul se pregătește din 40 g mușețel, 30 g frunze de mentă și 30 g rădăcină de valeriană. O lingură din acest amestec de plante se opărește cu o ceașcă de apă. După răcire se strecoară, se îndulcește și se beau 2-3 ceaiuri pe zi.

Comentarii: