LIFESTYLE

Blestemul Compact lovește din nou! A murit Leluț Vasilescu, fostul toboșar al trupei

Leluț Vasilescu, fost membru al trupei Compact, s-a stins din viață pe 23 iunie, seara. Megastarul, așa cum i se spunea toboșarului, a pierdut lupta cu o boală cumplită care l-a chinuit multă vreme.

Anunțul că Leluț Vasilescu a murit a fost făcut tocmai de primarul orașului Câmpia Turzii, Dorin Nicolae Lojigan, care a lăsat un mesaj pe Facebook:

„Am aflat cu profundă tristețe despre trecerea la cele veșnice a unui om extraordinar și un muzician desăvârșit, prietenul meu, Leluț Vasilescu.

Membru fondator al trupei Compact, Leluț Vasilescu a avut o carieră de succes și o viață frumoasă de familie. În urma lui, rămân frumoasele melodii pe care generații întregi le-au fredonat și de care ne vom bucura, cu nostalgie, în continuare!

Cetățean de onoare al Municipiului Câmpia Turzii, Leluț Vasilescu a promovat, cu drag și mândrie, orașul în care s-a născut, iar pentru el, Câmpia Turzii era, mereu, locul unde revenea cu drag de fiecare dată.”

Artistul era grav bolnav. La un moment dat a suferit un șoc miocardic chiar în timpul unui concert la Făgăraș și a fost și operat pe cord.

„Colegi de 40 de ani, am locuit 20 de ani în aceeasi cameră, am cantat mii de spectacole împreună… acum simt un gol în suflet, dar sunt liniștit că a plecat într-o lume mai bună. Dragul meu prieten, Leluț Vasilescu, drum bun!”, a scris Adi Ordean pe pagina sa de Facebook.

CITEȘTE ȘI: BOALA SECOLULUI! Ce trebuie să faci dacă te confrunți cu această afecțiune

Șirul tragediilor care au lovit trupa Compact pare să nu se mai oprească. Iar lumea vorbește chiar de un blestem căzut asupra membrilor formației. În 2004, basistul Teo Peter a murit într-un accident de mașină provocat de un angajat al Ambasadei SUA, la București.

La nici un an, chitaristul Emil Laghia a fost ucis cu sânge rece de partenera lui de viață, iar o lună mai târziu, impresarul George Popa a făcut infarct în somn și a murit.

În 2011 Leo Iorga a primit un diagnostic dur: cancer pulmonar, iar în 2019 a pierdut lupta cu perfida maladie. În 2016 a murit și Marian Manoliu, primul chitarist al grupului.

 

 

 

 

 

Comentarii: