NUTRITIE

Brânza care te ajută să slăbești: Ce are diferit față de alte tipuri de brânză

Foto: Pinterest.com

Vești bune pentru persoanele care adoră să consume brânza. Poți consuma acest aliment și pentru a slăbi, dar trebuie să o faci în mod regulat. Care este tipul de brânză ce te face să scapi de kilogramele în plus?

Brânza trebuie consumată într-o cantitate rezonabilă, nu să faci exces. Ar fi bine să razi puțină peste o salată generoasă. Cât despre sortimente, optează mereu pentru cele din lapte integral de oaie sau capră. Poți consuma și feta, care conține și oaie și capră. Așa că dacă îți place telemeaua de oaie de la Sibiu, mănânc-o și la dietă!

Tipurile de brânză care scad riscul de diabet

Brânza de oaie și cea de capră conțin grăsimi de tip MCT (trigliceride cu lanț mediu). Acestea te ajută să slăbești, susțin efortul fizic, sunt bune la digestie și scad riscul de diabet. Mai mult, brânza care provine de la animale care s-au hrănit preponderent cu iarbă conține o mulțime de nutrienți sănătoși.

CITEȘTE ȘI: Nutriționistul Mihaela Bilic explică: De ce e mai bine să mănânci pâine la salata cu roșii și brânză

Care sunt beneficiile brânzei

Brânza este bogată în calciu, grăsimi bune și proteine. Mai mult, dacă provine din laptele animalelor care au păscut multă iarbă, brânza conține un raport optim între grăsimile de tip Omega 3 și Omega 6. De asemenea, brânza conține vitaminele A, B 12, D, dar și zinc, elemente benefice pentru sănătatea organismului, potrivit dcnews.ro.

Cercetătorii spun că, de fapt, brânza, traiul la munte și nu peștele ar fi secretele vieții lungi ale locuitorilor din Sicilia și Grecia.

Cu toate acestea, ai grijă să mănânci brânzeturi naturale, din surse sigure și lapte integral, pe cât posibil nepasteurizat. De aceea, este bine să citești etichetele sortimentelor de brânză și să le alegi pe cele din lapte nepasteurizat. De obicei, acestea sunt brânzeturile franțuzești, cu miros puternic, pe care le găsești la raioanele speciale de brânzeturi din supermarket!

CITEȘTE ȘI: Sfatul expertului: Cele cinci semne care îți spun dacă brânza este din lapte sau este contrafăcută

Nu uita! Chiar dacă este sănătoasă, o porție corectă de brânză nu ar trebui să fie mai mare de 70 g pentru telemea şi de 30-35 g pentru parmezan, caşcaval şi brânză cu mucegai. Aceasta este recomandarea medicului Mihaela Bilic, în privința consumului optim de brânză.

Comentarii: