NUTRITIE

Brânzoaice sau poale-n brâu, rețeta aluatului „minune”

Fiecare zi este o nouă provocare când vine vorba de idei de mâncare. Orice discuție din preajma doamnelor se oprește la subiectul: Ce gătiți astăzi?

Pretențiile familiei sunt multe și diferite, dar aluaturile nu dau niciodată greș.

Un aluat bun înlocuiește o porție de mâncare, așa că vă invit să preparăm împreună aluatul „minune” pentru brânzoaice.

CITEȘTE ȘI: Cum se prepară Paczki, gogoșile poloneze – Sunt delicioase și se păstrează proaspete pentru mai multe zile

Brânzoaice sau poale-n brâu, rețeta aluatului „minune”

Ingrediente aluat:

  • 500 g făină
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 230 ml lapte călduț
  • 80 g zahăr
  • 50 g unt
  • 5 gălbenușuri
  • un praf de sare

*un ou bătut pentru uns

Pentru crema de brânză avem nevoie de:

  • 500 g brânză proaspătă de vaci
  • 2 ouă
  • 1 plic coajă de portocală
  • 100 g zahăr

Brânzoaice sau poale-n brâu, rețeta aluatului „minune”

Pentru început vom pune făina într-un bol încăpător, iar în mijlocul ei vom face o gaură în care vom mărunți drojdia.

Adăugăm laptele călduț peste drojdie și lăsăm deoparte pentru 10 minute până aceasta se activează și crește.

Pasul următor va fi să adăugăm toate celelalte ingrediente: zahărul, praful de sare, untul topit și gălbenușurile.

Începem să frământăm bine aluatul până nu se mai lipește de mâini.

Apoi îl acoperim și îl lăsăm la dospit pentru o oră.

CITEȘTE ȘI: Variantă mai delicioasă a strudelului cu brânză: Rețetă simplă care se face mult mai rapid decât cea originală

Cât timp stă aluatul la dospit ne ocupăm de amestecul cu brânză.

Punem toate ingredientele într-un bol și le amestecăm bine cu ajutorul unei furculițe.

Urmează să întindem aluatul în formă de dreptunghi și să tăiem pătrate mai mari în mijlocul cărora punem câte o lingură plină de umplutură cu brânză.

Aducem toate colțurile în mijloc și încercăm să le lipim unele de altele.

Așezăm brânzoaicele pe foaia de copt și le ungem deasupra cu oul bătut.

Le băgăm la cuptor pentru 20 de minute la 170 °C .

După ce se răcesc puțin se pudrează deasupra.

 

Comentarii: