REVIEW

Bucătari cu experiență recomandă: Cum fierbi ouăle ca să nu se spargă sau să se crape

Fierberea unui ou nu ar trebui să nu ridice probleme nimănui, dar practica este cea care dovedeşte adesea contrariul. Dacă nu respecţi câteva trucuri se sparg în timpul fierberii, astfel că ouăle vopsite de Paşte vor fi compromise.

Trucuri de Paşte. Cum fierbi ouăle ca să nu se spargă

Dar ţi se întâmplă adesea ca ouăle să se spargă în momentul în care le fierbi. Tocmai de aceea, bucătarii cu experienţă te învaţă câteva trucuri, potrivit adevarul.ro.

CITEȘTE ȘI: Ouă de Paşte, fără vopsea toxică – Cele mai bune soluţii naturale pentru vopsire

Lasă ouăle să se încălzească

Cu două-trei ore înainte de a fierbe ouăle, scoate-le din frigider şi lasă-le să se încălzească până ajung la temperatura camerei;

Nu le adăuga în apă fierbinte

Mulţi fac greşeala de a adăuga ouăle în apă fierbinte. Acest lucru va duce, inevitabil, la spargerea lor. Aşează ouăle în oala în care urmează să le fierbi, apoi acoperă-le cu apă rece. Abia după ce ai acoperit ouăle cu apă, pune oala pe aragaz şi las-o să fiarbă;

Fierbe ouăle 10 minute

Dacă vrei să obţii ouă tari, fierbe-le timp de 10 minute din momentul în care apa începe să clocotească. Nu fierbe ouăle prea mult deoarece vor fi fierte în exces, se vor crăpa. Pentru ouă fierte moi timpul este de 3 minute, iar pentru cele fierte mediu, 6 minute;

CITEȘTE ȘI: Cât TIMP mai putem mânca ouăle de la Paște

Clăteşte-le cu apă rece

Imediat ce a trecut timpul de fierbere, scoate ouăle şi clăteşte-le-în apă rece. Bucătarii George Weld şi Evan Hanczor recomandă chiar să le scufunzi în apă de la frigider atunci când faci ouă fierte tari; Lasă-le în apă înainte ca oul să se răcească de tot În ceea ce priveşte ouăle fierte tari, coaja se curăţă mai uşor când acestea se află încă în apa rece, înainte ca oul să se răcească de tot, în cazul în care vrei să le consumi pe loc.

Comentarii: