Ciupercile umplute sunt un preparat ușor de pregătit și potrivit pentru oricare masă a zilei.
Poate fi o opțiune excelentă de aperitiv, dar poate fi servit și ca fel principal alături de o salată proaspătă.
Bucură-te de savoarea ciupercilor umplute
Ingrediente:
- 1 kg ciuperci proaspete, mari
- 300 g carne tocată de curcan sau pui
- 200 g cașcaval (se poate folosi brânză de burduf, feta, caș frământat, parmezan)
- 1 ou
- 50 g unt
- sare, după gust
- piper, după gust
- fulgi de chilli (opțional)
Bucură-te de savoarea ciupercilor umplute
Mod de preparare:
Curăță ciupercile și îndepărtează cozile.
Carnea tocată se condimentează cu sarea, piperul și opțional fulgi de chilli, apoi se amestecă cu oul și urmează umplerea ciupercilor ciupercile.
Taie brânza și untul în cubulețe mici, pe care le vei pune deasupra umpluturii ciupercilor.
Pune-le într-o tavă de cuptor, peste un grilaj și lasă-le să se rumenească la temperatură medie.
Când sunt gata, scoate-le și servește-le fierbinți.
CITEȘTE ȘI: Supă cremă de pui şi ciuperci- cremoasă, lejeră și delicioasă – Exquis
Sfaturi pentru pregătirea ciupercilor umplute:
Ciupercile au un conținut ridicat de apa, iar atunci cand sunt preparate la grătar sau la cuptor, își vor pierde din mărime.
Este bine să așezi deasupra brânză și unt în cubulețe suficient de mici, ca să nu se reverse în timpul coacerii.
Tulpinile ciupercilor (piciorușele), se pot pune pe o frigăruie și se pot coace și ele pe grătar sau pe plită, putând fi folosite în salate.
O altă idee este să tocați mărunt și piciorușele ciupercilor și să le amestecați cu carnea tocată și oul, apoi să umpleți ciupercile, să le gătiți și să vă bucurați de savoarea lor!
Comentarii: