NUTRITIE

Cea mai bună REŢETĂ pentru 1 Mai: Coaste de miel la grătar

foodandwine.com

Pentru că de 1 Mai mulţi români obişnuiesc să sărbătorească Ziua Muncii la un grătar, vă propunem să încercaţi reţeta de coaste de miel cu legume şi sos pesto.

Ingrediente:

3 ceşti de orez parfumat Thai
650 grame de coaste de miel (într-o singură bucată)
1 vanătă
2 dovlecei
1 ceapă roşie
10 grame de rucola
50 grame de sos pesto

CITEȘTE ȘI: Rețeta prin care îți vei impresiona prietenii și familia: Cum se prepară chilli con carne

Mod de preparare:

Taie vinetele şi ceapa rondele, iar dovleceii felii longitudinale. Presară sare şi piper şi stropeşte-le cu puţin ulei de măsline. Pune-le pe un grătar încins pînă încep să se rumenească şi să se înmoaie.

Dă-le deoparte şi păstrează-le calde.

Sărează şi piperează coastele de miel, apoi lasă-le pe grătar la foc mediu pînă sînt suficient de pătrunse cît să fie pe placul tău. Dă-le deoparte şi lasă-le timp de 10 minute înainte de a le servi. Pune legumele în mijlocul unui platou şi aşază rucola deasupra. Taie coastele de miel, aranjează-le peste rucola şi toarnă la final sos pesto. Serveşte cu orez.

CITEȘTE ȘI: Ce NU știai despre spaghetele bolognese: Majoritatea rețelelor sunt FALSE! Care este rețeta originală

Sos pesto:

1 căţel de usturoi tocat fin
50 grame de muguri de pin prăjiţi
30 grame de busuioc
1/4 de cană de parmezan ras
zeama de la 1 lămâie
50 mililitri de ulei de măsline extra-virgin
sare şi piper
Pune toate ingrediente-le într-un blender şi pasează-le până obţii o pastă groasă, conform restaurantedelux.ro.

Comentarii: