LIFESTYLE

C-așa-i în tenis! Țiriac și Năstase o ”încălzesc” pe mămica Serena Williams pentru Simona Halep, ce replici incredibile au cei doi legendari sportivi

sursa: dumitrugraur.ro
Șoc, șoc, șoc! Ilie Năstase redevine Nasty cu Serena Williams. Sunteți surprinși? Ba bine că nu, eu cel puțin aveam curaj să bag la pariuri că primul număr 1 din istoria clasamentului ATP nu are cum să nu scoată o replică în stilul lui care se va rostoli și va căpăta  conotații pe care sunt sigură că nici Năstase nu le-a gândit vreodată.
Ei bine, Ilie n-a tăcut pentru că nu avea cum. Nu l-au lăsat în pace jurnaliștii, iar întrebat, singurul român care mai jucase până acum finala la Wimbledon – două chiar, ambele pierdute – n-avea cum să rateze cu mingea ridicată la fileu.
”Simona are prima şansă, chiar şi cu Serena, care e puţin cam obosită, cam grasă, a slăbit vreo 20 de grame, trebuie să o ridice cu macaraua!”, a replica lui Năstase, la Digisport, care face deja înconjurul presei din toată lumea.
Însă dacă pe Năstase îl așteptam la rampă, sincer nu credeam că și Ion Țiriac, magnatul recent ales în funcția de președinte al Federației Române de Tenis, va ieși la ”atac”.
Citește și:  Abia acum s-a aflat: Cum a apărut și ce înseamnă ‘sfertul academic’Țiriac vs Serena, setul al doilea!

Dar meciul dintre cea mai bună jucătoare de tenis all time  și fostul mare jucător, acum cel mai bogat român și proprietar de turneu de tenis, are deja vechime.
Prima dată când vorbele lui Țiriac au ofuscat-o pe Serena a fost atunci când afaceristul a criticat-o la revenirea în circuit, după ce americanca a născut. ”Cu tot respectul pentru ea, are 36 de ani și 90 de kilograme, mi-aș dori ca tenisul să aibă alte opțiuni”, a fost declarația dată pentru Bild Sport, care a încins atât de tare spiritele încât după ce l-a acuzat de ignoranță și sexism pe Ion Țiriac, Serena Williams a refuzat să participe la turneul de la Madrid, al cărui proprietar este românca.
Acum, Țiriac o înțeapă pe cea mai mare dintre surorile Williams chiar înainte de finala pe care o va juca împotriva campioanei noastre.  ”Chit că băbuţa aia are 36 de ani sau 37, pentru tenis nu este foarte tânără. Să o spunem pe aia dreaptă, mai are şi kilogramele pe care le are, dar atunci când o rade, nici nu poţi să pui altfel pe româneşte, mingea se duce de două ori mai repede ca la oricare alta.”, a spus Țiriac, pentru prosport.ro.
Magnatul și-a continuat apoi ideea: ”Acum, dacă o mişti de două ori, nu mai ajunge, asta este sigur. Poţi însă să o mişti? Ce este înainte, oul sau găina? Ce este, lovitura ei care te termină sau poţi să o mişti tu cu prima şi atunci cu a doua aproape o termini.”
Serena Williams este adversarul care i-a dat cele mai mari coșmaruri Simona Halep, pe vremea când românca se lupta se demonstreze că poate ajunge lider mondial.  O singură dată a învins-o campioana noastră, într-un meci de la Turneul Campioanelor, ele reîntâlnindu-se în finala câștigată clar de americancă. De data aceasta însă, Simona pare pregătită să pornească ea drept favorită!

 

Comentarii: