FRUMUSETE NUTRITIE

Cafeaua îţi afectează negativ pielea. Cum să eviţi neplăcerile şi să te bucuri totuşi de cafea

Foto: paleoplan.com

Aspectul pielii spune multe despre starea noastră de sănătate. Orice modificare a culorii, petele, alunițele care apar, toate pot anunța o problemă de sănătate, care pot fi provocate de alimentația zilnică, băuturi, stilul de viață. Știai că una dintre băuturile care afectează sănătatea pielii este cafeaua?

Iată în ce fel poate afecta cafeaua starea de sănătate a pielii:

Deshidratarea

Nu este o noutate faptul că cafeaua provoacă deshidratarea, dar cum ne afectează pielea? Pielea deshidratată provoacă inflamații, crescând riscul de roșeață la nivelul feței și de scădere a producției de colagen, lucru care cauzează accelerarea procesului de îmbătrânire. Fără apă suficientă pentru a elimina toxinele din cafea, ele se pot acumula la nivelul tegumentului facial, care duc la acnee, remarcă clickpentrufemei.ro.

CITEȘTE ȘI: STUDIU realizat timp de 20 de ani la Harvard: Daca bei cafea, poţi trăi mai mult

Pete pe piele

Cafeaua și ceaiul conțin taninuri, toxine eliberate de cofeină. Băuturile care conțin cofeină dețin și un număr de taninuri, toxine care ajung direct în ficat. Dacă ficatul nu le poate elimina, atunci crește riscul de apariție de pete pe piele (provocate de funcția hepatică).

Dezechilibru hormonal

Deoarece cafeaua distribuie cofeină în organism imediat, băutura poate provoca un dezechilibru hormonal. Mai mult, excesul de cafea prezent în corp poate suprasolicita glandele suprarenale, ceea ce duce la oboseală suprarenală. Iar dezechilibrul hormonal provocat este vizibil pe piele prin apariția petelor, ten uscat, coșuri.

CITEȘTE ȘI: Spune-mi ce fel de cafea bei, ca să-ţi spun cine eşti: Ce dezvăluie cafeaua despre personalitatea ta

Evită să adaugi lapte în cafea

Laptele este de multe ori vinovatul din spatele pielii cu acnee, mai ales dacă există o intoleranță la lactoză. Dar dacă nu poți renunța la lapte alege alternative precum lapte de soia, de nucă de cocos, de migdale. Totodată, zahărul din cafea este un alt dușman al pielii, care provoacă multe neplăceri dermatologice.

Câteva sfaturi pentru persoanele care nu-și pot începe ziua fără o ceașcă de cafea:

– Bea un pahar cu apă când te trezești și după ce ai băut cafeaua. Eviți astfel să te deshidratezi.
– Nu bea mai mult de 2 cești de cafea pe zi. Recomandată este una mare sau două cești mici.

Comentarii: