NUTRITIE SANATATE

Calciu: Cinci alternative mai bune decât laptele

Calciu: Cinci alternative mai bune decât laptele. Calciul este unul dintre cele mai necesare minerale pentru organismul uman. Pe lângă faptul că întărește fără îndoială oasele și dinții, calciul menține vasele de sânge sănătoase și reglează tensiunea arterială.

Produsele lactate au fost mult timp recunoscute ca principala sursă de calciu. Cu toate acestea, aceste produse nu sunt singurele care sunt surse bogate ale acestui mineral atât de necesar oaselor și nu numai.

Un adult are nevoie de 1.000 miligrame de calciu zilnic (aproximativ trei pahare de lapte pe zi) pentru a avea dinți și oase sănătoase. Iată câteva alimente alternative din care vă puteți lua doza zilnică de calciu.

CITEȘTE ȘI: Cu ce vitamină trebuie să iei calciul pentru a fi absorbit de organism

Calciu: Cinci alternative mai bune decât laptele

Varză sălbatică și ierburi

Două căni de frunze de varză sălbatică conțin 188 miligrame de calciu. Puteți mânca aceste frunze gătite sau nu. Broccoli și spanacul sunt surse excelente ale acestui mineral. O bucată de broccoli crud conține 71 miligrame de calciu. O porție medie de arginină conține 25 miligrame de calciu.

Potrivit experților, organismul reușește să absoarbă 40-60% din calciul din surse vegetale, dar acesta trebuie însoțit întotdeauna de vitamina D.

Tofu

Este adesea descrisă ca o „brânză vegetariană”. Tofu este o alternativă foarte sănătoasă la produsele de origine animală. 115 grame de tofu conțin aceeași cantitate de calciu ca laptele.

Migdalele

Nu ezitați să consumați migdale în orice moment al zilei. O porție de 20 de migdale conține 72 miligrame de calciu. Migdalele sunt, de asemenea, bogate în potasiu, vitamina E și fier.

Laptele de orez

Laptele de orez, ca orice altă alternativă, este îmbogățit cu calciu și vitamina D, care ajută și facilitează absorbția acestui mineral de către organism. O porție din acest lapte satisface 30-40% din doza zilnică necesară de calciu.

CITEȘTE ȘI: Brânza cea mai bună pentru inima ta: Are mai mult calciu decât un pahar de lapte

Fasole albă

Leguminoasele în general sunt o sursă fantastică de calciu și fier. O cană de fasole conține 191 miligrame de calciu.

Fasolea neagră este, de asemenea, bogată în calciu, potasiu și alte minerale importante. O jumătate de cană din aceste fasole furnizează 185 miligrame de calcium potrivit actualno.com.

Comentarii: