NUTRITIE SANATATE

Când să NU bei apă: Greșeala pe care cei mai mulți dintre noi o facem

Foto: Pinterest.com

Când să NU bei apă: Greșeala pe care cei mai mulți dintre noi o facem. Apa hidratează , dar mulți oameni se întreabă dacă ar trebui să o bea dimineața – pe stomacul gol, în timpul mesei sau înainte de culcare?

Unii specialiști în domeniul nutriției sunt susținători ai părerii că nu este bine să bei apă în timpul mesei , ci doar după ce ai mâncat. Motivul este că apa diluează acidul din stomac, adică îi perturbă pH-ul, care este necesar pentru descompunerea și absorbția alimentelor. Ca urmare, digestia încetinește, ceea ce poate provoca o mulțime de indigestie și gaze.

CITEȘTE ȘI: Pericolul unui pahar cu apă rece de la frigider: Cum este afectat stomacul

Când să NU bei apă: Greșeala pe care cei mai mulți dintre noi o facem

„Apa de băut imediat după masă duce la diluarea sucurilor gastrice, enzimele care sunt necesare digestiei fiind diluate. Acest lucru duce la o eliberare mai mică de enzime digestive, ceea ce poate duce la arsuri la stomac ”, explică dr. Anya Sud.

Desi este important sa ramai hidratat si sa bei doi litri de apa pe zi, nu trebuie sa bei apa in timpul meselor. Dacă luați lichid cu alimente, acesta poate perturba nivelul de concentrare a acidului din stomac și din bilă , care sunt necesare pentru digestia corectă a alimentelor.

Când trebuie să bem apă? Cel mai bine ar fi să bei apă cu 30-15 minute înainte de masă

Acest sfat se aplica in special la consumul de apa rece, deoarece incetineste si mai mult procesul de digerare a alimentelor si senzatia de greutate in stomac va fi mai mare.
Cel mai bine ar fi să bei apă cu 30-15 minute înainte de masă. După ce ai mâncat, așteptați cel puțin o jumătate de oră, de preferat o oră, pentru a bea apă.

CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă cu inima persoanelor care beau 5 pahare de apă pe zi?

„Recomandarea mea este să bei doi litri de apă în timpul zilei și să-i bei treptat pentru a nu umple prea mult și a solicita stomacul. Prea multă apă perturbă digestia, și se poate întâmpla, de asemenea, ca excesul de hrană să rămână în organism și să perturbe nivelul de insulina, ceea ce duce la un risc crescut de diabet”, a spus nutritionistul Anju Sodh.

Comentarii: