NUTRITIE SANATATE

Căpșuni cu zahăr, un mare NU: Cum este afectat creierul de această combinație

realitatea.net

Căpșunile sunt fructele cele mai populare, răcoritoare și nutritive disponibile vara.

Căpșunile nu stimulează rapid zahărul din sânge al unei persoane, ceea ce le face o alegere ideală pentru cei care au diabet. Zahărul, însă, este ingredientul care provoacă cel mai mare număr de dependenți la nivel mondial.

CITEȘTE ȘI: Fructele pe care nu trebuie să le ratezi în această vară: Previn cancerul și protejează creierul

În plus, acesta duce la modificarea structurii circuitului din creier.

Autorii unui studiu spun că descoperirile lor arată că „alimentele bogate în zahăr influenţează circuitul de recompensare din creier similar drogurilor care provoacă dependenţă”, conform Antena3.

CITEȘTE ȘI: De ce nu e sănătos să bei apă cu lămâie după ora 19:00: Cum îți este afectat somnul

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), consumul a 400 de grame de fructe și legume pe zi poate reduce riscul de boli de inimă, diabet și cancer, scrie medicalnewstoday.com.

Comentarii: