SANATATE

Căpușele atacă persoanele cu această grupă de sânge, potrivit cercetătorilor

Căpușele atacă persoanele cu această grupă de sânge, potrivit cercetătorilor. Căpușele „aleg” mai des persoanele care au grupa de sânge A. Cercetarea este realizată de oamenii de știință cehi.

Grupa de sânge preferată cel mai mult de căpușe

În timpul experimentului, specialiștii au plasat căpușele într-un spațiu izolat și le-au oferit mostre de sânge de la diferite grupe, pentru care s-a folosit hârtie de filtru, relatează publicația The Healthy.

Potrivit cercetătorilor, cele mai multe dintre căpușele „testate” s-au târât spre probele cu grupa de sânge A. Experimentele au fost efectuate de peste o sută de ori.

Grupa de sânge B este cea mai puțin populară printre căpușe. Oamenii de știință intenționează să efectueze cercetări suplimentare. Destul de des, oamenii de știință încearcă să conecteze grupa de sânge cu o anumită problemă.

CITEȘTE ȘI: Ce trebuie și ce nu trebuie să faci atunci când ești mușcat de o căpușă

Opiniile diferă: în unele studii, persoanele cu a doua grupă de sânge sunt descrise ca fiind rezistente la stres, iar în altele, dimpotrivă, sunt mai sensibile la stres. Același lucru este valabil și pentru boli.

De exemplu, oncologul Suna Isakova vorbește despre influența grupei de sânge asupra sănătății și caracterului oamenilor. Dovezile pentru această teorie sunt contradictorii, a subliniat ea.

„Se presupune că prima grupă de sânge (O) este asociată cu un risc mai mic de a dezvolta boli cardiovasculare, dar este mai susceptibilă la infecții virale grave”, notează medicul. În cazul celei de-a doua grupe sanguine (A), riscul de a dezvolta cancer de stomac este mai mare. Posesorii celei de-a doua (A) și a treia (B) grupe sunt considerați mai predispuși la dezvoltarea diabetului de tip II.

Relația dintre grupa de sânge și preferințele pentru căpușe este deosebit de relevantă acum

Insectele sunt în sezon activ. Căpușele pot transmite diverse boli:

  • borrelioza (boala Lyme),
  • encefalita transmisă de căpușe,
  • anaplasmoza,
  • ehrlichioza,
  • tularemia
  • babesioza.

Encefalita transmisă de căpușe și boala Lyme sunt boli periculoase care afectează sistemul nervos central. Encefalita transmisă de căpușe este o boală virală care se transmite prin mușcătura de căpușă. Aceasta poate provoca inflamarea creierului.

Căpușele purtătoare ale virusului trăiesc în păduri și în zonele de frontieră. Simptomele encefalitei transmise de căpușe pot varia de la simptome ușoare asemănătoare gripei până la complicații neurologice grave.

CITEȘTE ȘI: Ce să faci imediat ce ai fost mușcat de o căpușă

Boala Lyme este o boală infecțioasă cauzată de bacteria Borrelia burgdorferi, care se transmite prin mușcătura unei căpușe infectate. Dacă nu este tratată, boala Lyme poate progresa și poate provoca complicații grave, inclusiv probleme cu inima, sistemul nervos și articulațiile.

Comentarii: