NUTRITIE SANATATE

Care este data de expirare a ouălor vopsite de Paște: Cât timp le poți consuma

http://ziarulclujean.ro

Care este data de expirare a ouălor vopsite de Paște: Cât timp le poți consuma. Acest lucru este foarte important și credem că toată lumea ar trebui să fie informată pentru a se proteja și a-și proteja familia de afecțiuni stomacale și toxiinfecții alimentare.

Ouăle vopsite fac parte din masa de Paște și cu greu ne-am putea imagina sărbătoarea fără ouăle colorate și decorate care împodobesc tăvile.

CITEȘTE ȘI: Mai poți consuma ouăle fierte și a treia zi de Paște? Când îți pui sănătatea în pericol

În spatele acestor culori colorate se ascund unele riscuri pentru sănătate dacă nu depozitați ouăle în mod corespunzător. Dacă sunteți una dintre acele persoane cărora le place să vopsească un număr mare de ouă, experții avertizează că trebuie să fiți atenți la data de expirare a acestora.

Verificarea ouălor înainte de consum

Primul lucru la care trebuie neapărat să acordați atenție este integritatea oului în sine. Inspectează-l cu atenție și dacă observi ușoare fisuri în coajă care sunt ascunse de vopsea, îndepărtează și consumă imediat, deoarece aceste fisuri sunt un potențial punct de intrare pentru bacterii.

Pericolul temperaturii camerei

Cele mai periculoase sunt ouăle care au stat la temperatura camerei timp de mai multe zile. Aceasta este o practică comună în timpul sărbătorilor de Paște, deoarece în aceste zile ouăle vopsite sunt folosite ca decorațiuni.

Cât timp pot fi consumate în siguranță ouăle de Paște?

Experții sunt ferm convinși că orice ou care stă în afara frigiderului mai mult de două ore poate deveni un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor, cum ar fi salmonella.

Dacă păstrați ouăle vopsite la temperatura camerei, ar trebui să le consumați în aceeași zi sau în cel mult 48 de ore. Cu toate acestea, dacă depozitați ouăle vopsite în frigider, termenul lor de valabilitate crește la 6 zile. Acest lucru este valabil pentru cazurile în care coaja este complet intactă.

CITEȘTE ȘI: Persoanele cu această boală NU ar trebui să mănânce ouă de Paște

Recomandări de bază privind siguranța

Dacă doriți să vă bucurați de sărbătorile pascale fără supărări stomacale nedorite, respectați aceste recomandări de bază:

  • Nu consumați ouă crăpate, mai ales dacă au stat afară mai mult de câteva ore.
  • Puneți imediat ouăle de Paște în frigider după ce le-ați vopsit.
  • Dacă vă decideți să folosiți ouă pentru decorare, alegeți-le pe cele pe care nu le veți consuma ulterior.

Comentarii: