NUTRITIE SANATATE

Care este mai dăunător pentru organism, vinul alb sau roșu

ties.com

Care este mai dăunător pentru organism, vinul alb sau roșu. Oamenii au dezbătut mult timp beneficiile și riscurile consumului de vin roșu și alb. Cum să determinăm care dintre ele este mai puțin dăunător pentru organism?

Să analizăm această întrebare acum.

Conținutul de sulfiți din vinul alb și roșu

Strugurii, ingredientul principal al oricărui vin, au un conținut ridicat de sulfiți. Excesul lor poate afecta negativ starea pielii, a părului și a tractului gastro-intestinal. Este interesant faptul că vinurile albe pot conține mai mulți sulfiți, în timp ce vinurile roșii pot avea mai multe taninuri care înlocuiesc conservanții.

CITEȘTE ȘI: Sfaturi de la experţi: Cum să alegi cel mai bun vin alb

Antioxidanții și sănătatea inimii

Vinul alb este adesea lăudat pentru efectele sale benefice asupra inimii, dar vinul roșu câștigă aici – conține antioxidanți mai puternici, cum ar fi resveratrolul. Aceștia protejează vasele de sânge și previn formarea de cheaguri de sânge. Resveratrolul crește, de asemenea, nivelul de colesterol bun și scade nivelul de colesterol rău.

Vinul și mahmureala

Atunci când beți vin roșu, nivelul de alcool este de obicei mai ridicat, ceea ce poate duce la o mahmureală severă. Pentru a evita mahmureala, este mai bine să alegeți vinuri albe sau roșii cu un conținut scăzut de tanin.

Efectele vinului alb asupra organismului

Cercetările arată că consumul a două pahare de vin alb pe zi crește riscul de a dezvolta cancer de piele cu 13%. Acest lucru se datorează conținutului ridicat de acetaldehidă, care distruge ADN-ul și favorizează formarea de tumori. În plus, vinul alb este lipsit de antioxidanți care pot neutraliza efectele acetaldehidei.

De aceea, vinul alb este adesea considerat cel mai nociv.

Vin roșu pentru somn și slăbit

Unii experți recomandă consumul de vin roșu înainte de culcare pentru a îmbunătăți somnul și a reduce greutatea. Cu toate acestea, pentru o pierdere eficientă în greutate, este mai bine să excludem alcoolul din dietă și să combatem insomnia, să reducem consumul de cofeină și să urmărim dieta.

CITEȘTE ȘI: Cum te ajută să scapi de răceală o cană de vin roșu fiert

Așadar, alegerea între vinul alb și vinul roșu depinde de preferințele și starea de sănătate. Indiferent de alegerea dumneavoastră, consumați-l în cantități rezonabile, țineți cont de reacțiile individuale ale organismului dumneavoastră și, dacă este necesar, consultați medicul dumneavoastră, recomandă actualno.com.

Comentarii: