NUTRITIE SANATATE

Carnea care blochează pierderea memoriei: Descoperirea făcută de cercetătorii americani

sfatulparintilor.ro

Carnea care blochează pierderea memoriei: Descoperirea făcută de cercetătorii americani. Un nou studiu, pe care oamenii de știință l-au dedicat studiului cărnii , a risipit miturile despre pericolele unor tipuri de acest produs, dovedind că acestea sunt utile pentru memorie.

În timpul experimentului, a fost descoperit un nou tip de antioxidanți în acest aliment. Aceștia pot încetini îmbătrânirea, pot îmbunătăți funcția cognitivă și pot ajuta la tratarea cancerului, a diabetului, a ischemiei și a bolilor neurodegenerative ale creierului.

Carnea care blochează pierderea memoriei

Potrivit profesorului Hideshi Ihara de la Graduate School of Science din cadrul Osaka Metropolitan University, care a condus echipa de cercetare, carnea de vită, de porc și de pui au un efect pozitiv asupra creierului.

CITEȘTE ȘI: Cum recunoaștem cât de bine este făcută carnea roșie?

„O parte semnificativă a omenirii consideră acest produs ca fiind inamicul numărul 1, pe baza convingerii că provoacă cancer, boli cardiovasculare și moarte prematură. Aproape 3 miliarde de oameni din lume au renunțat la consumul de carne de porc.

„Mulți oameni nu consideră carnea de pui, de curcan sau de iepure drept înlocuitori demni de carnea roșie și nu cred în beneficiile acestora, uitând complet că acestea și alte tipuri de carne sunt un furnizor de încredere de proteine”, spune profesorul.

Potrivit acestuia, descoperirea echipei sale ar putea ajuta oamenii să prevină o serie de boli grave, să îmbunătățească memoria și să prelungească tinerețea. Această speranță este inspirată de 2-oxo-IDP – substanțe care sunt produse în corpul diferitelor animale, există și la oameni. Anterior, mecanismul lor de acțiune era neclar.

Dar, în urma experimentului, oamenii de știință au descoperit că în carnea de vită, de porc, de pui și de balenă, substanțele 2-oxo-IDP aveau cu un atom de oxigen mai mult decât antioxidanții obișnuiți.

Potrivit acestora, substanțele clasificate ca fiind de primul tip de antioxidanți vor ajuta la încetinirea sau la prevenirea procesului de distrugere a celulelor de către radicalii liberi. Aceste molecule instabile se formează în organism ca răspuns la influențele nocive ale mediului.

Cercetătorii vor continua experimentele științifice pe care le vor raporta în publicația științifică MDP. Noua lor sarcină este de a obține răspunsuri la întrebările care au apărut în urma activității lor științifice.

Beneficiile diferitelor tipuri de carne nu constau doar în conținutul ridicat de proteine, ci și în conținutul de vitamina B12, vitamina D, oligoelemente: fier, sodiu, magneziu, potasiu, calciu, fosfor. Carnea de porc este bună pentru oase și pentru sistemul nervos. Carnea de vită se distinge prin conținutul ridicat de vitaminele B, precum și C, E, A, PP, minerale: cupru, magneziu, sodiu, cobalt, zinc, fier, potasiu.

CITEȘTE ȘI: Oamenii de știință au dezvăluit ce se va întâmpla dacă mănânci mai mult de 200 g de carne pe zi

Este extrem de utilă pentru producția de sânge, crește nivelul hemoglobinei și este indispensabilă în cazul anemiei. Puiul se distinge prin conținutul ridicat de proteine ușor digerabile, cantitatea minimă de grăsimi și lipsa carbohidraților, potrivit actualno.com.

Comentarii: