NUTRITIE

Cartofi noi cu unt și mărar la cuptor: Ușor de făcut și delicios/ REȚETĂ

retetepractice.ro

Primăvara este sezonul cartofilor noi, motiv pentru care îți recomandăm această rețetă delicioasă de cartof noi cu unt și mărar.

Ingrediente necesare:

  • 500 de grame de cartofi noi
  • o lingură de ulei de măsline
  • cinci căței de usturoi
  • 50 de grame de unt
  • o legătură de mărar verde

CITEȘTE ȘI: Alimentul de care cei bolnavi de inimă nu trebuie să se lipsească: Scade riscul de deces

Mod de preparare:

1. Spală cartofii bine în coajă și taie-i sferturi și/sau jumătăți, în funcție de dimensiune.

2. Așază cartofii într-o tavă termorezistentă și unge-i din belșug cu uleiul de măsline. Amestecă bine, cât să răspândești uleiul peste tot.

3. Zdrobește usturoiul cu latul cuțitului și strecoară-l printre cartofi. Presară sare și puțîn piper, apoi da cartofii la cuptor la 180 de grade pentru cca 40-45 de minute, până ce cartofii sunt ușor de pătruns cu furculiță, recomandă feminis.ro.

4. Cu puțîn timp înainte de a scoate cartofii, topește untul complet și adaugă mărarul, sare și piper.

CITEȘTE ȘI: Avertismentul medicilor: Lista alimentelor interzise după o operaţie

5. Unge cartofii noi cu sosul de unt și mărar și îndepărtează (după gust) din cățeii de usturoi sau desfă-i din coajă și lasă-i în tavă, încât să îi servești odată cu cartofii noi cu unt și mărar.

6. Amestecă bine, pentru a distribui sosul uniform, iar dacă vrei cartofii mai rumeni, bagă-i pentru încă 5-7 minute la foc iute la cuptor.

Comentarii: