NUTRITIE

Castraveți în oțet: Rețeta gospodinelor din Lipova cu care nu poți da greș

bucatarul.tv

Dacă încă vă gândiţi că nu aţi pus castraveciori la oţet pentru cămară şi sunteţi în căutarea unei reţete autrentice, metoda gospodinelor din Lipova v-ar putea fi de folos.

Ingrediente:

– castraveţi 10,000 kg
– oţet 1,000 l
– sare 0,250 kg
– usturoi 0,100 kg
– arpagic 0,500 kg
– hrean 0,050 kg
– tarhon 1 leg.
– mărar uscat 1 leg.

CITEȘTE ȘI: Poţi transforma salata de castraveţi cu iaurt într-un adevărat deliciu. Ingredientul care schimbă totul

Cum se pun la borcan

Se aleg castraveţii proaspăt culeşi, verzi, tari, neloviţi sau mânaţi, se spală şi se lasă să se zvânte. Se opăresc în oţet diluat cu apă clocotită cu sare (1 litru de oţet la 2 litri de apă).

După ce s-au răcit, se aşază la borcane, adăugându-se printre rânduri arpagicul şi usturoiul curăţat, hreanul, frunzele de tarhon şi mărarul. Se toarnă oţetul rece şi se leagă borcanul la gură.

După 10-12 zile, se scoate oţetul, se dă în fiert şi, după ce s-a răcit, se toarnă la loc peste castraveţi.

CITEȘTE ȘI: Dieta cu castraveti: Ideală pe termen scurt, dar cu riscuri

Borcanul se leagă la gură şi se păstrează în cămară sau în pivniţă. Se pot pune şi frunze de vişin, scrie dcnews.ro

*Această reţetă a fost preluată din Calendarul 1985, editat de REECOOP şi tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galaţi.

Comentarii: