NUTRITIE SANATATE

Cât de bine este să mănânci ouă la micul dejun, în fiecare zi?

Foto: Pinterest.com

Cât de bine este să mănânci ouă la micul dejun, în fiecare zi. Ouăle sunt un adevărat superaliment, deoarece conțin aproape toate vitaminele și mineralele de care are nevoie o persoană. Există multe dovezi privind beneficiile și adecvarea ouălor pentru micul dejun. Dar este util să le consumăm în fiecare zi la micul dejun? The Health Site răspunde la această întrebare.

Cât de bine este să mănânci ouă la micul dejun, în fiecare zi?

Bogat în proteine și grăsimi sănătoase, ouăle sunt un aliment versatil. Nu este de mirare că oamenii adoră să mănânce ouă la micul dejun – poate chiar în fiecare zi. Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, deoarece stimulează metabolismul și furnizează energie pentru întreaga zi. Ouăle scrambled pot fi o opțiune excelentă, deoarece sunt bogate în proteine și acizi grași, care vă ajută să rămâneți activi și concentrați pe tot parcursul zilei.

CITEȘTE ȘI: Câte ouă prăjite poți mânca pe zi fără ca sănătatea să îți fie afectată

„Astăzi, experții sunt în general de acord că majoritatea oamenilor pot mânca ouă în fiecare zi, dacă doresc”, scrie publicația.

Consumând un ou mare, veți obține:

  • 72 de calorii
  • 6,2 grame de proteine
  • 5 grame de grăsimi, inclusiv aproximativ 1,6 grame de grăsimi saturate
  • 0 grame de zahăr
  • 0 grame de carbohidrați

Albușul de ou conține vitaminele B1, B2, B3, B5, B6 și B12, precum și minerale precum calciu, magneziu, fosfor și potasiu. Pe de altă parte, gălbenușul conține antioxidanți importanți, precum zeaxantina și luteina, care îmbunătățesc sănătatea ochilor, precum și colina, care poate fi benefică pentru sănătatea creierului și a oaselor.

„Este demn de remarcat faptul că, consumând ouă la micul dejun, puteți scăpa de kilogramele în plus. Acesta este avantajul evident al omletelor față de sandvișurile tradiționale cu unt și carne afumată, croissantele bogate în calorii și alte produse de patiserie bogate”, scrie publicația.

Colina din ouă este o componentă cheie a membranelor celulare, participă activ la transmiterea impulsurilor nervoase, combate procesele inflamatorii din corpul uman. Luteina previne dezvoltarea cataractei, a unor boli ale retinei și a altor modificări legate de vârstă. Ajută la menținerea unei vederii clare timp de mulți ani.

CITEȘTE ȘI: De ce să mănânci două ouă fierte pe zi dacă suferi de hipertensiune

Acizii grași omega-3 din ouă reglează nivelul colesterolului. Vitamina D asigură dinți și oase puternice. Acidul nicotinic îmbunătățește funcționarea sistemului nervos. Acidul folic este responsabil pentru diviziunea celulară corectă, iar fierul organizează transportul oxigenului către celule. Riboflavina (vitamina B12) previne bolile cardiovasculare, iar vitamina E previne dezvoltarea cancerului.

Includerea ouălor de calitate în dieta dvs. are un efect benefic asupra metabolismului, sistemului imunitar și sănătății generale.

Citeste mai mult
Comentarii: