SANATATE

Cât de periculoasă este berea fără alcool pentru ficat: Când ar trebui să te îngrijorezi

thegrowler.ca

Cât de periculoasă este berea fără alcool pentru ficat: Când ar trebui să te îngrijorezi. Unii oameni, în special cei tineri, aleg berea fără alcool pentru că doresc să aibă un stil de viață mai sănătos în general. Dar este berea fără alcool cu adevărat bună pentru organism?

Există vreun factor de risc asociat cu consumul acestei băuturi? Și, apropo, ce este mai exact berea fără alcool?

Ce trebuie să știi despre berea fără alcool

După cum sugerează și numele său, berea fără alcool este berea cu un conținut redus sau inexistent de alcool. Mai exact, conținutul său de alcool este mai mic de 0,5 procente.

Rețineți că, dacă doriți o bere fără alcool, ar trebui să căutați una care este etichetată „non-alcoolică”.

Berarii au produs multă vreme bere fără alcool sărind peste procesul de fermentare. În timpul fermentării, drojdia – și uneori alte tipuri de microbi – descompune zaharurile din cereale.

CITEȘTE ȘI: Ce se va întâmpla cu inima dacă nu vom mai bea alcool

Atunci când microorganismele descompun un astfel de zahăr, îl transformă în alcool etilic. Prin urmare, atunci când fermentația nu are loc, berea va fi fără alcool.

O altă metodă comună de fabricare a berii fără alcool este gătirea berii fermentate – bere cu alcool în ea. În acest fel, alcoolul se va arde.

Pentru o lungă perioadă de timp, producătorii de bere fără alcool s-au confruntat cu o dilemă. Atunci când berea nu conținea alcool, îi lipsea de obicei o aromă atrăgătoare. Pentru a rezolva această problemă, producătorii adăugau adesea ingrediente îndulcitoare la băuturile lor – în multe cazuri, sirop de porumb bogat în fructoză.

Din păcate, aceste produse dulci fac adesea ca berile fără alcool să aibă un gust nenatural, excesiv de dulce sau ambele. Din această cauză, timp de mulți ani, aceste băuturi pur și simplu nu au fost populare.

Vremurile se schimbă acum pentru berile fără alcool. Noile tehnici de producție duc la obținerea unor băuturi mult mai gustoase. De fapt, în prezent, multe beri fără alcool au un gust foarte asemănător cu cel al berii obișnuite.

Cu toate acestea, chiar dacă vânzările au crescut în ultimii ani, cota de piață a berii fără alcool rămâne relativ mică, reprezentând aproximativ 1% din totalul pieței berii.

Cu toate acestea, pentru mulți oameni, întrebarea cheie rămâne: Este consumul de bere nealcoolică complet sigur?

Beneficiile pentru sănătate ale berii fără alcool

Pentru început, iată ceva care s-ar putea să vă surprindă: Berile fără alcool pot fi de fapt sănătoase în anumite moduri.

Tensiune arterială scăzută

În primul rând, dacă treceți de la berea obișnuită la berea fără alcool în viitor, tensiunea arterială va scădea probabil. Nivelurile de zahăr din sânge vor face probabil același lucru.

Reducerea celulelor grase din ficat

În plus, prin consumul de bere fără alcool în loc de bere tradițională, ați putea reduce acumularea de celule grase în ficat. În timp, această acumulare vă poate afecta grav ficatul.

Somn mai bun

Eliminarea consumului semnificativ de alcool ți-ar îmbunătăți probabil somnul și capacitatea de a absorbi vitaminele. De asemenea, v-ar crește nivelul de energie.

Risc scăzut a unor boli

Pe lângă aceasta, abținerea de la alcool reduce riscul de diverse probleme de sănătate: accidente vasculare cerebrale, depresie, boli cardiovasculare și mai multe tipuri de cancer.

În plus, berea fără alcool conține hamei. Hameiul provine din planta Humulus lupulus și poate avea un efect calmant asupra organismului. Ca atare, vă poate îmbunătăți și mai mult somnul.

Efectele potențiale ale berii fără alcool asupra ficatului

Cam de mărimea unei mingi de fotbal, ficatul este unul dintre cele cinci organe vitale ale corpului uman. Celelalte sunt creierul, inima, plămânii și rinichii. Simplu spus, fără ficat, o persoană nu ar putea supraviețui mult timp.

Pe de o parte, ficatul joacă un rol-cheie în metabolism. Acesta preia substanțele nutritive și le transformă chimic în materiale utilizabile. De exemplu, acesta transformă zahărul glucoză în glicogen, o substanță care furnizează energie oamenilor.

În plus, acest organ stochează substanțele nutritive. Apoi, atunci când anumite celule au nevoie de anumite substanțe, ficatul le furnizează prin fluxul sanguin.

Este deosebit de important ca ficatul să filtreze sângele care trece prin el. Adică, elimină toate toxinele din sânge și apoi le procesează. Aceste substanțe nocive, inclusiv alcoolul, sunt apoi excretate.

Dacă sunteți un adult cu un ficat sănătos, berea fără alcool aproape sigur nu vă va afecta ficatul. Concentrația de alcool din ea este prea mică. De fapt, cercetările medicale nu au găsit până acum nicio legătură între problemele hepatice și consumul moderat de bere nealcoolică.

CITEȘTE ȘI: Cât de multă bere poate fi consumată fără a dăuna sănătății

În această cantitate, berea este insidioasă pentru ficat, poate duce la ciroză.

Pe de altă parte, această băutură poate dăuna ficatului dacă oricare dintre aceste afirmații sunt adevărate:

  • Ați suferit de probleme hepatice în trecut.
  • Aveți un risc ridicat de boli hepatice din cauza geneticii sau a altor factori.
  • Aveți un istoric de consum excesiv de alcool.
  • Chiar dacă aceste beri conțin cantități minime de alcool, organismul tot trebuie să filtreze această substanță. Desigur, atunci când ficatul unei persoane este sănătos, această sarcină este simplă. Dar atunci când ficatul unei persoane este afectat, aceasta poate avea probleme în a elimina chiar și cantități mici de alcool. Iar dacă alcoolul nu este filtrat în mod corespunzător, poate duce la afectarea și mai gravă a ficatului în timp.

Comentarii: