REVIEW

Cât de sănătos e părul tău: Testul pe care îl poți face chiar la tine acasă

click.ro

Poți afla în câteva minute care este starea părului tău, cu testul care îți spune cât de sănătoasă este podoaba capilară.

Un păr cu probleme este lipsit de strălucire, se electrizează foarte ușor și nu poate fi coafat. Dacă nu ești sigură că părul tău este sănătos, fă testul care îți spune care este starea podoabei capilare. Umple cu apă un pahar și pune în el o șuviță. Așteaptă 5 secunde și uite-te în pahar. Dacă șuvița plutește la suprafața apei, înseamnă că părul tău este sănătos, scrie Alarabiya.

Dacă șuvița se scufundă în pahar, părul tău este afectat de vopsirea frecventă, de plăcile electrice pentru coafat, ori de produsele pe care le folosești.

În acest caz, părul trebuie să fie hrănit cu ingrediente potrivite și să fie clătit cu apă rece, amestecată cu puțin oțet alb, care face părul mai strălucitor. Fă și tu testul care îți spune cât de sănătos este părul tău.

CITEȘTE ȘI: Cum să ai un păr sănătos și bogat: Soluțiile naturale care stimulează creșterea părului și îi oferă strălucire

Zațul de cafea

Una dintre cele mai importante produse naturale pentru hrănirea părului este zațul de cafea. Utilizarea zațului de cafea pentru îngrijire părului este ușoară și simplă. Este suficient să adaugi două linguri din zaț de cafea în șamponul pe care îl folosești, cu condiția ca părul să fie clătit bine după aplicare. Nu uita să scuturi bine sticla de șampon sau balsam înainte de utilizare, pentru ca zațul de cafea să nu rămână pe fund.

Exfoliant pentru scalp. Cofeina din zațul de cafea are proprietăți de purificare a scalpului și joacă rolul unui exfoliant, care ajută la reînnoirea celulelor și protejează împotriva mătreții. De asemenea, zațul de cafea contribuie la menținerea curată a scalpului și a părului pentru o perioadă mai lungă.

Adăugarea zațului de cafea în balsam îmbunătățește culoarea părului negru și castaniu. Acest ingredient revigorează culoarea naturală a părului, sporește culoarea părului vopsit, iar rezultatele apar după câteva săptămâni de utilizare.

Elimină mirosuri din păr

Structura poroasă a părului absoarbe mirosurile puternice, iar aceasta devine o problemă atunci când aceste mirosuri sunt neplăcute. Zațul de cafea are capacitatea de a rezolva această problemă atunci când este adăugat în șampon, fiind capabil să îndepărteze orice miros neplăcut, care se lipește de păr.

Ajută la accelerarea creșterii părului

Cofeina ajută la revitalizarea țesuturilor scalpului și accelerează creșterea părului. Se recomandă să masezi scalpul cu zaț de cafea. Pentru a obține rezultate, ai nevoie de răbdare și perseverență, folosind șampon în care vei adăuga zaț de cafea.

Cum poți ține mătreața sub control?

Dacă suferi de mătreață, vei avea nevoie și de un șampon zilnic care curăță scalpul, îl hidratează și îl împrospătează. Șamponul trebuie să conțină nu doar substanțe pentru curățare, ci și pentru tratarea epidermei. De asemenea, poți folosi loțiuni sau uleiuri esențiale.

Rețeta naturală pentru combaterea mătreții

Mătreața poate fi contracarată cu ajutorul remedii naturale, care pot trata scalpul. Iată cum poți pregăti un scrub exfoliant pentru a contracara problema mătreții cu ingrediente naturale și foarte ieftine.

Pentru prepararea acestui scburb ai nevoie de: zahăr brun, ulei de cocos și ulei esențial de lavandă. Amestecă toate ingredientele și apică masca pe scalp, masând ușor. Lasă-o să acționeze circa 20 de minute, apoi spală-te pe cap cu un șampon anti-mătreață. Clătește din abundență. Acest tratament poate fi folosit o dată sau de două ori pe săptămână.

CITEȘTE ȘI: Ce trebuie să faci pentru a avea un păr sănătos: Iată toate secretele

Mască cu banană și ulei de măsline:

Banana este un ingredient comun și ușor accesibil, ideal pentru părul fin care tinde să se rupă. Tăie o banană și pune-o într-un castron mic cu 2 linguri de ulei de măsline, 1 lingură de ulei de migdale sau orice alt ulei vegetal și 2 linguri de miere.

Amesteca totul bine până obții un amestec omogen, pe care îl vei aplica pe păr cu ajutorul unui pieptene. Lasă masca să acționeze aproximativ 20 de minute și clătește cu apă caldă.

Mască cu miere, ou și iaurt pentru păr fragil și fin:

Bate un oul într-un castron, apoi adaugă 2 linguri de miere și un borcan de iaurt simplu. Amestecă și aplică masca pe tot părul. După 30 de minute, spălă părul cu șampon și balsam.

Comentarii: