REVIEW

Cât de sigur e să comanzi mâncare acasă, dacă te-ai săturat să mai gătești

pizzadelight.com

Perioada de carantina poate fi dificila in special pentru cei care nu stiu sa gateasca si pana acum mancau doar in oras. Dar si pentru cei care, inainte, adorau sa manance o pizza, sau niste paste preparate de bucatari priceputi.

Exista varianta comandarii mancarii acasa. Este rapid, mancare iti vine la usa, iar tu trebuie doar sa savurezi preparatele fara a fi necesar sa petreci mult timp in bucatarie. Este insa o metoda sigura in aceste vremuri? Poti lua coronavirus comandand mancarea acasa? Sunt intrebari pe care multe persoane si le pun.

Oficialii FDA (Food and Drug Administration) sustin ca nu exista niciun risc cunoscut ca noul coronavirus sa fie transmis prin alimente. Riscul este contactul cu persoanele care fac livrarea. Cu toate acestea, livrarea poate fi facuta in siguranta daca iei cateva masuri de protectie, potrivit acasa.ro.

CITEȘTE ȘI: Sfaturi care îţi pot salva viaţa: Ce trebuie să faci dacă te-ai înecat cu mâncare sau ai înghiţit un corp străin

Potrivit FDA nu exista dovezi care sa ateste faptul ca o persoana s-a imbolnavit de coronavirus dupa ce a mancat un anumit aliment. Imbolnavirea s-a produs in urma contactului direct cu diferite persoane.

“Spre deosebire de virușii gastrointestinali precum norovirusul sau hepatita A, care se transmit adesea prin alimente cotaminate, coronavirusul esteun virus care provoaca boli respiratorii. Pana in prezent nu s-a descoperit ca expunerea la alimente preparate de alte persoane poate duce la imbolnavire”, se arata si site-ul agentiei.

Tocmai de aceea trebuie sa iei cateva masuri de protectie in ceea ce priveste livrarea alimentelor comandate. Iat care sunt acestea:

Evita pe cat posibil contactul direct cu livratorul

Persoana care-ti livreaza mancarea intra in contact cu multe alte persoane si poate fi purtator al noului coronavirus. Cel mai bine este sa eviti contactul direct cu acesta.

Plateste cu cardul

Cel mai simplu mod de a reduce la minim contactul cu o persoana infectata este sa platesti cu cardul. In acest mod nu vei fi nevoit sa platesti la livrare, contactul fiind diminuat.

Foloseste manusi de protectie

Virusul poate rezista pana la 24 de ore pe ambalajele de hartie. Foloseste manusi chirurgicale pentru a evita contactul direct cu acestea. Scoate mancarea si arunca punga cat mai repede.

CITEȘTE ȘI: Condimentul care NU trebuie să lipsească din mâncare: Calmează tusea, ajută digestia şi rinichii, combate astenia

Foloseste farfurii

Daca pana acum mancai din caserola in care primeai mancarea, acum este momentul sa folosesti farfuriile. Adauga mancarea pe farfurie pentru a evita contactul cu casoleta, pe care virusul poate rezista mult timp.

Spala-te foarte bine pe maini

Dupa ce ai pus mancarea in farfurii curate, avand grija sa nu atingi preparatele, arunca ambalajele si spala-te foarte bine pe maini, pentru a indepara orice urma de virus.

Comentarii: