SANATATE

Condimentul care NU trebuie să lipsească din mâncare: Calmează tusea, ajută digestia şi rinichii, combate astenia

Foto: Pinterest.com

Condiment și medicament! Gustul picant este apreciat de mulți gurmanzi, iar beneficiile sunt notabile. Se poate folosi atât intern, cât și extern și are o mulțime de proprietăți pentru organism.

Piperul, dar și hreanul, ardeiul iute, usturoiul, ceapa sunt remedii naturale care nu dau greș când vine vorba de boli reumatice, respiratorii, digestive și infecții.

Datorită uleiurilor volatile pe care le conține, piperul negru este antiinfecțios, stimulează procesele digestive și acționează asupra aparatului cardiovascular și chiar metabolismului.

Piperul negru este recomandat pentru o mai bună digestie, dar și în caz de balonare, dacă este amestecat cu chimen.

CITEȘTE ȘI: REȚETA supei cu efect antibiotic. Ingredientul preferat al lui Pitagora face diferența

Piper, miere și zeamă de lămâie

Pentru a calma tusea se prepară o pastă din două vârfuri de cuțit de piper cu patru lingurițe de miere și puțină zeamă de lămâie și se consumă pe parcursul a 1-2 ore.

Gripa, dacă este în faza de început, se poate trata cu ceai cald îndulcit cu miere, la care adăugăm piper negru, un vârf de linguriță, cuișoare și scorțișoară.

Celor cu hipotensiune li se recomandă suplimentarea cantității de piper, iar dacă sunteți sensibili la frig, piperul vă poate fi de folos, astfel că el se adaugă la mâncare putând fi consumat în acest mod timp de o săptămână.

CITEȘTE ȘI: ‘Secretul’ din bucătărie: Condimentul care te ajută să slăbești de trei ori mai repede

Persoanelor reumatice le sunt recomandate frecțiile de piper cu rachiu.

Și astenia poate fi combătută cu piper dacă este adăugată la mâncare, înlătură, de asemenea, pietrele la rinichi (în stafide se pune câte o boabă de piper și se înghit progresiv ajungând la 10 boabe în cea de-a zecea zi, apoi consumul scade pe parcursul altor 10 zile.

S-a mai constatat că piperul absoarbe și tumorile maligne.

Comentarii: