LIFESTYLE

Modelul de ciocolată Laurette, apel disperat pe Facebook! Fiica vedetei tv a fost umplută de sânge şi este constant victima bullying-ului!

Din păcate, este o realitate prezentă în şcoli, licee şi în toată societatea românească. Şi tot din păcate, tolerat, bullying-ul produce traume. Sunt copii agresaţi şi hărţuiţi de colegi cărora însă le e teamă să îşi deschidă sufletul. Iar psihologii ne avertizează: ei vor deveni adulții cu probleme de mâine.

Din nefericire, Laurette Athindehou, manechin de succes şi vedetă de tv mereu prezentă în paginile tabloidelor, se confruntă cu astfel de situaţie. După ce ea personal a suportat umilinţe şi batjocură în copilărie, acum fiica ei a fost victima unui episod de bullying la şoală. Laurette a lansat un apel disperat pe pagina de Facebook acolo unde îi cere ministrului Educației și Cercetării, Monica Cristina Anisie, să intervină.

Toată copilăria mea și mai apoi adolecența au fost umbrite de răutățile colegilor de școală. Am sperat că odată cu trecerea la democrație, cu eliberarea de sechele comuniste, cu deschiderea către Vest, cu evoluția socială, aceste lucruri vor dispărea. Discriminarea rasială în Europa anului 2019 pare un scenariu de film. Din păcate, copila mea trăiește același scenariu pe care și eu l-am suportat când aveam vârsta ei. Pentru că școala în care învață NU ia măsuri. Pentru că părinții copiilor care o jignesc, și o fac zi de zi, iau asta ca pe o normalitate. Pentru că violența este practic una din materiile care se ”predă” cu brio în școlile din România.”, aşa începe mesajul urcat de Laurette pe pagina ei oficială.

Citeşte şi: Cum scapi de durerile de cap: Trucurile pe care nu le ştiai până acum

Nu-mi schingiuţi sufletul copilei mele!”

Coşmarul fiicei lui Laurette ar dura însă de multă vreme, acuză vedeta tv în mesajul publicat alături de o poză cu gura fetiţei ei. ”Joi, fetiței mele i-a fost spartă dantura de către un coleg care nu e la primul incident de genul acesta. Bullying-ul repetat la care este supusă Serena de către acest copil a fost tolerat de școală, plângerile mele au fost considerate ”răsfăț tv”.Astăzi, mă văd nevoită să cer public doamnei ministru a Învățământului să ne facă dreptate. Da, suntem de culoare, dar asta nu ne face neoameni. Copilul meu este un copil educat crescut cu mult sacrificiu de o mamp singură, Copilul meu nu trebuie bătut, scuipat, batjocorit doar pentru că are o altă culoare a pielii.”, scrie modelul.

Sunt o mamă singură și lupt nu doar cu un sistem indiferen, ci și cu o mentalitate extrem de primitivă. Școala nu face nimic pentru a-mi proteja fetița. Pentru că dacă ar fi făcut nu ajungeam în situația de a o aduce acasp mutilată de același coleg care în timp a mai lovit-o de nenumărate ori. Poate că orice mamă ar fi avut instinctul de a călca în picioare tot în jur în acel moment în care și-a văzut copilul plin de sânge și cu dințișorul spart. Dar, în ciuda pielii mele ciocolatii, nu sunt un animal. Mi-am stăviit impulsul și am încercat să-mi caut dreptatea la conducerea școlii. Care mușamalizează întregul incident.”, mai spune Laurette, care îi cere public ministrului să îi ajute copila.

Să-i spună dânsa că școala nu înseamnă numai bătăi și jigniri. ci este locul în care va învăța să scrie, să socotească, să râdă, să respecte, să prețuiască, să iubească, să își facă prieteni și să își amintească, peste ani, cu drag și nostalgie de ”doamna ei”.Vă rog nu-mi schingiuiți sufletul copilei mele doar pentru că s-a născut mulatră”, încheie Laurette postarea. În completare, fosta asistentă tv mai precizează că părinții băiatului care i-a agresat fiica nu şi-au cerut nici măcar scuze.

Comentarii: