LIFESTYLE

În numele tatălui! Seniorul şi juniorul fac echipă în competiție, se întâmplă la ciclism şi este vorba despre români

Eduard Novak, singurul campion paralimpic al României, este un tată fericit. Fiul său cel mare, Edvard, îi calcă pe urme în competițiile de ciclism. La Campionatele Naționale de Velodorm, tatăl și fiul au concurat la doar câteva minute distanță. Emoţionat a fost, cum e şi firesc, doar tatăl.

Eduard Novak și fiul său Edvard fac parte din aceeași echipă și sunt împreună atât la antrenamente, cât și la competiții. Campion paralimpic la Londra, în 2012, Eduard Novak urmărește cu sufletul la gură cursele fiului său.

„Pentru mine toată ziua este un stres. Nu e ca și cum am emoții 20 de minute înaintea cursei mele, am emoții toată ziua. E foarte greu să concurez în paralel cu fiul meu, pentru el am emoții mult mai mari decât pentru mine” , ne explică Eduard Novak, ciclist activ, dar şi preşedintele federaţiei de specialitate.

Citeşte şi: Sentimentul de déjà-vu – experienţa ciudată pe care încearcă să o deslușească oamenii de ştiinţă / VIDEO

Obiectiv: să depășească performanțele tatălui

La Campionatele Naționale de Velodrom de la Plovdiv, Edvard Novak a devenit campion național de cadeți în proba de urmărire individuală. Ciclistul în vârstă de 15 ani a stabilit un nou record național chiar sub privirile tatălui său.

„E mai ușor când e tata în spatele meu, pentru că mă motivează foarte mult. M-am apucat de ciclism pentru că l-am văzut pe el. Pot să-l întrec, vreau să ajung campion mondial”, mărturiseşte Novak junior, proaspăt campion național de cadeţi la ciclism.

Aflat în plină pregătire pentru Jocurile Paralimpice, Eduard Novak intenționează să îl ia pe fiul său cu el la Tokyo. Cucerirea unei noi medalii de aur ar fi cel mai frumos exemplu pe care i l-ar putea da lui Edvard.

„A fost cu mine la Rio, l-am luat și când era mai mic, acum are șansa să simtă cum e să concurezi pentru medalia de aur. E mândru, puternic, are 15 ani dar încă e un băiat. Sunt cel mai mare fan al lui”, mai spune Eduard Novak.

Comentarii: