Cât timp ar trebui să fiarbă porumbul pentru a fi numai bun de consumat. Porumbul este unul dintre acele produse gustoase și nutritive care își găsesc locul în diverse feluri de mâncare. Este preferatul atât al copiilor, cât și al adulților, și poate fi preparat în multe moduri diferite.
Dar pentru a obține beneficii maxime de la acesta și pentru a vă bucura de gustul său unic, este important să știți cum să îl gătiți în mod corespunzător. În acest articol, ne vom uita la cele două metode principale de fierbere a porumbului și cât timp durează.
CITEȘTE ȘI: Trebuie să mănânci porumb fiert! Conţine vitamine care protejează inima, combat stresul şi scad colesterolul
Cât timp ar trebui să fiarbă porumbul pentru a fi numai bun de consumat
Fierberea știuleților de porumb – Preparare și proces
Prepararea știuleților de porumb este o metodă clasică de gătit care păstrează integritatea boabelor și oferă o aromă bogată. Pentru a găti știuleții, trebuie mai întâi să îi curățați de frunze și de firele lungi și galbene numite păr. Apoi aranjați știuleții strâns într-o oală mare și acoperiți-i cu apă astfel încât să fie complet acoperiți. Pentru a adăuga un plus de aromă, puteți acoperi știuleții cu câteva frunze.
Timp de gătire
Puneți o farfurie deasupra pentru a ține știuleții și acoperiți cu un capac. Fierbeți porumbul timp de aproximativ 30 de minute, până când boabele sunt moi. Dacă porumbul este lăptos (tânăr și proaspăt), timpul de gătire se reduce la 15-20 de minute. Odată gata, se servește porumbul cald, uns cu puțin unt și presărat cu sare.
Beneficiile porumbului fiert
Porumbul fiert este ideal pentru consumul direct și este favoritul tinerilor și al bătrânilor. Jumătățile de știuleți sunt convenabile pentru a servi ca garnitură la mâncărurile principale, în timp ce știuleții întregi sunt perfecți pentru un mic dejun rapid și gustos.
Fierberea doar a boabelor de porumb – Preparare și proces
Boabele de porumb fierte sunt potrivite pentru a fi adăugate la diverse feluri de mâncare. Pentru a face acest lucru, trebuie să curățați boabele de pe știulete și să le aruncați în apă clocotită sărată.
Timp de gătire
Fierbeți boabele timp de aproximativ 15-20 de minute, până când acestea sunt moi. Apoi scoateți boabele cu o lingură cu fantă pentru a scurge apa.
Beneficiile boabelor de porumb fierte
Boabele fierte pot fi servite cu unt, mărar și sare ca garnitură la mâncărurile din carne sau pește. Ele sunt, de asemenea, excelente pentru a completa salatele, mâncărurile din carne, mâncărurile din legume și supele, oferindu-le prospețime și gust.
CITEȘTE ȘI: Cine nu ar trebui să mănânce porumb fiert: Persoanele pentru care acest aliment este periculos
Porumbul este un ingredient extrem de gustos și versatil care poate fi preparat într-o varietate de moduri, în funcție de preferințele dumneavoastră. Indiferent dacă îl veți găti în știuleți sau boabe, este important să respectați metoda și durata corectă de gătire pentru a-i păstra substanțele benefice și a vă bucura de gustul său unic. Astfel, porumbul va deveni o parte invariabilă a meniului dumneavoastră, bucurându-vă atât pe dumneavoastră, cât și pe cei dragi, potrivit actualno.com.
Comentarii:









