NUTRITIE SANATATE

Cine nu ar trebui să mănânce porumb fiert: Persoanele pentru care acest aliment este periculos

Foto: Pinterest.com

Cine nu ar trebui să mănânce porumb fiert: Persoanele pentru care acest aliment este periculos. Gustul și aroma de neuitat a porumbului fiert fierbinte , cunoscute de toată lumea de la o vârstă fragedă, rămân în memorie pentru o viață întreagă. Sezonul său este deja în plină desfășurare, dar, ca orice produs, are caracteristicile și contraindicațiile sale.

Unele dintre beneficiile sale sunt:

Este o sursă bogată de nutrienți

Conține vitamine, minerale și antioxidanți care ajută la întărirea sistemului imunitar, la îmbunătățirea vederii și la menținerea sănătății sistemului cardiovascular.

CITEȘTE ȘI: Efectul pe care îl are porumbul fiert asupra organismului: Protejează de o boală gravă

Îmbunătățește digestia

Fibrele din el ajută la digestie, previne constipația și susține o floră intestinală sănătoasă. Este o sursă de energie – acest lucru se datorează conținutului de carbohidrați din ea. Dar, în ciuda acestor beneficii, nu este recomandat persoanelor cu anumite boli și afecțiuni medicale, cum ar fi alergiile, problemele renale.

Cine nu ar trebui să mănânce porumb fiert?

Unele persoane pot avea o reacție alergică la alimentele din familia cerealelor, inclusiv la cultura în cauză. În acest caz, consumul acesteia trebuie limitat sau exclus din alimentație.

De asemenea, se caracterizează printr-un nivel relativ ridicat de potasiu, astfel încât persoanele cu probleme renale și dezechilibru de potasiu ar trebui să limiteze consumul său și chiar mai bine să îl evite complet, deoarece poate duce la o exacerbare a stării lor.

Consumul moderat de cereale fierte este în general sigur și chiar benefic pentru majoritatea oamenilor. Cu toate acestea, consumul exagerat de produse din porumb poate duce la o lipsă de nutrienți importanți, deoarece această cultură nu este o sursă completă a tuturor nutrienților esențiali. În plus, din cauza conținutului ridicat de amidon, consumul său excesiv poate duce la supraponderabilitate sau la niveluri ridicate de zahăr în sânge.

CITEȘTE ȘI: Cum prepari porumbul copt în stil mexican – o gustare originală gata în 10 minute

Compoziția chimică și conținutul caloric sunt criterii importante care determină proprietățile benefice ale cerealelor în cauză. Datorită procentului ridicat de substanțe nutritive, afectează favorabil vitalitatea organismului, ajută la întărirea sistemului imunitar.

Cerealele fierte conțin:

  • vitamine hidrosolubile din grupa B, D, H, PP;
  • colină, acid pantotenic vitaminele liposolubile A și E;
  • calciu, magneziu, fosfor, fier, zinc și alte oligoelemente;
  • acizi înlocuibili și neînlocuibili;
  • fibre alimentare;
  • grăsimi saturate și mononesaturate.

Beneficiul incontestabil al consumului lor se manifestă în accelerarea procesului metabolic, regenerarea celulelor țesutului muscular și întărirea vaselor de sânge. 100 g de boabe dulci, gătite fără sare, conțin doar 95-110 kcal. Ele pot fi consumate de femeile însărcinate și de cei care doresc să slăbească. De asemenea, pot fi consumate în siguranță de către copii, potrivit The Health Site.

Comentarii: