NUTRITIE

Modalități rapide și eficiente de a valorifica preparatele rămase la finalul sărbătorilor

În perioada sărbătorilor frigiderele sunt pline cu alimente, dar ne dăm seama abia la final că ne-a rămas o grămadă de mâncare pe care este foarte posibil să o aruncăm.

Dacă și tu te întrebi ce să faci cu mâncarea rămasă după sărbători, află că poți opri acest fenomen de risipă alimentară atâta vreme cât vei ține cont de câteva obiceiuri simple.

CITEȘTE ȘI: Câte zile poți ține carnea, lactatele sau ouăle în frigider: Cum păstrezi alimentele proaspete pentru ca aceastea să nu își piardă din nutrienți

Modalități rapide și eficiente de a valorifica preparatele rămase la finalul sărbătorilor

Există o mulțime de modalități rapide și eficiente de a valorifica preparatele rămase la finalul sărbătorilor.

Iată cum poți folosi în alte rețete mâncarea rămasă după sărbători.

Friptura rămasă poate fi folosită pentru paste sau salate

Ți-au rămas multe bucăți de friptură la finalul sărbătorilor?

Ei bine, friptura rămasă poate fi folosită fără nicio problemă ca ingredient de bază într-o mulțime de rețete.

Carnea tăiată fâșii sau cubulețe poate fi adăugată în salate delicioase, alături de legumele tale preferate.

Resturile de legume pot fi utilizate pentru alte rețete gustoase

Ai rămas cu o mulțime de legume fierte sau gratinate?

Nu trebuie să le dai la gunoi, ci le poți înveli, mai degrabă, într-o tortilla, alături de bucăți de brânză sau le poți amesteca în diverse salate, împreună cu bucățele de carne și brânzeturi.

Mezelurile pot fi folosite pentru pizza de casă

Este foarte probabil ca platourile de mezeluri pe care le-ai servit la mesele festive de sărbători să nu fi fost neterminate, iar acum zac prin frigider.

Nu le arunca! Folosește-le la alte rețete gustoase. De pildă, dacă ai poftă de o pizza de casă, mezelurile se vor dovedi ideale pentru prepararea ei.

CITEȘTE ȘI: NU arunca fructele și legumele care nu mai sunt proaspete! Cum le poți folosi

Modalități rapide și eficiente de a valorifica preparatele rămase la finalul sărbătorilor

Resturile de cozonac sunt excelente pentru o budincă

Cozonacul cu nucă este, fără niciun dubiu, cel mai iubit desert de sezon.

Și atunci când știi cât efort necesită prepararea acestuia, parcă stai pe gânduri când vine vorba să-l arunci la gunoi.

Chiar dacă uscat și întărit, cozonacul nu mai pare la fel de apetisant, îl poți transforma într-un desert reușit, cum ar fi budinca.

Rupe cozonacul în bucăți mai mici și adăuga peste ele un amestec din lapte și ouă bătute.

Amestecă totul și dă preparatul la cuptor. Vei obține rapid o prăjitură cu totul specială și nici nu vei arunca din mâncarea rămasă după sărbători!

Depozitează mâncarea rămasă după sărbători la congelator.

O altă soluție sustenabilă pentru mâncarea rămasă în urma sărbătorilor este congelarea acesteia.

Există o mulțime de preparate culinare care vor rezista excelent la congelator.

Carnea de miel, carnea de pui, carnea de curcan și cea de porc, chiar și gătite, pot fi congelate pentru câteva luni și servite în siguranță, după ce au fost decongelate.

Comentarii: