LIFESTYLE NUTRITIE SANATATE

Cât timp poate fi congelată carnea?

Foto: Pinterest.com

Carnea proaspătă este un aliment foarte perisabil.

Congelarea ne permite să extindem durata de valabilitate a cărnii, păstrându-i în același timp calitatea și nutrienții.

Cu toate acestea, trebuie să luăm în considerare câteva aspecte importante care ne vor permite să ne bucurăm de un produs de calitate pentru o perioadă mai lungă de timp.

CITEȘTE ȘI: Se spală sau nu se spală carnea înainte de a o prepara? Cum e mai sănătos

Cât timp poate fi congelată carnea?

Carnea de porc este cunoscută ca fiind una dintre cele mai consumate feluri de carne din lume.

Aceasta poate fi consumată sub formă fiartă, sărată, afumată, coaptă, prăjită, precum și în multe alte moduri, în funcție de preferințele fiecărei persoane în parte.

Carnea de pui este bogată în proteine (pulpele, spatele și organele, dar în special pieptul de pui).

Carnea de miel- datorită faptului că aceasta deține toți cei 9 aminoacizi de care avem nevoie în organismul nostru, carnea de miel ajută la menținerea unei mase musculare, mai ales în cazul persoanelor mai în vârstă.

Se recomandă consumul în mod regulat, doar dacă dețineți un stil de viață sănătos, dar și dacă aveți un program constant de sport.

Cât timp poate fi congelată carnea?

  • Carnea de porc poate fi congelată maxim 6 luni.
  • Carnea tocată de vită, burgeri și cârnați maxim 4 luni.
  • Carnea de pui maxim 9 luni.
  • Carnea de miel maxim 9 luni.

CITEȘTE ȘI: Cine TREBUIE și cine NU TREBUIE să mănânce carne de porc

Dacă vrei să te bucuri de carne congelată de calitate, este mult mai bine să cumperi carne proaspătă și să o congelezi acasă.

Poți face o achiziție mai mare de carne și o poți congela urmând sfaturile pe care le-am prezentat mai sus.

Vei putea controla mai bine calitatea produsului decât dacă ai cumpăra carne deja congelată.

Comentarii: