NUTRITIE SANATATE

Cine TREBUIE și cine NU TREBUIE să mănânce carne de porc

taste.com.au

Cine TREBUIE și cine NU TREBUIE să mănânce carne de porc. Carnea de porc are o reputație destul de controversată. Însă mulți oameni nu își pot imagina un prânz sau o cină consistentă fără ea, în timp ce alții se abțin de la consumul ei din cauza conținutului ridicat de calorii și grăsimi.

Este carnea de porc o parte esențială a unei diete sănătoase? Răspunsul la această întrebare îi interesează pe mulți.

CITEȘTE ȘI: Adevărul ASCUNS despre carnea porc, dezvăluit de un celebru medic nutriționist român

Cine TREBUIE și cine NU TREBUIE să mănânce carne de porc

Numai atunci când dieta este echilibrată, o persoană va fi sănătoasă și plină de energie. Vegetarienii sunt convinși că nu este necesar să mănânce produse din carne și le înlocuiesc cu alimente vegetale. Dar pentru mulți oameni, carnea este o parte indispensabilă a dietei.

Carnea de porc nu este un aliment dietetic, deci nu este potrivit pentru toată lumea. Dar trebuie neapărat să fie prezentă în alimentația sportivilor și a culturistilor, deoarece ajută la construirea masei musculare.

Acest lucru este valabil și pentru copiii aflați în perioada de creștere activă. În plus, carnea de porc conține o mulțime de magneziu, zinc și sulf. Este o sursă de un acid special care este foarte util pentru oase.

Acest tip de carne se gătește rapid și există o mare varietate de feluri de mâncare care pot fi preparate cu ea. Este bună pentru supe, grătare și o mulțime de feluri de mâncare principale.

Dar, în ciuda tuturor acestor avantaje, carnea de porc are câteva dezavantaje semnificative. Odată cu consumul excesiv al acestui tip de carne, crește nivelul colesterolului și crește conținutul de grăsime din organism, ceea ce afectează negativ sistemul cardiovascular.

CITEȘTE ȘI: Adevărul pe care medicii NU ni-l spun! DE CE carnea de porc e mai sănătoasă decât cea de vită sau pui

Consumul său nu este recomandat în cazul colesterolului ridicat și al bolilor de inimă, precum și pentru persoanele cu un risc crescut de a dezvolta aceste patologii, potrivit actualno.com.

Comentarii: