NUTRITIE

Adevărul ASCUNS despre carnea porc, dezvăluit de un celebru medic nutriționist român

Foto: Pinterest.com

Dr. Mihaela Bilic ne asigura ca putem manca linistiti carne de porc, sarmale, piftie, chiar si cateva feliute de slaninuta, atat timp cat suntem cumpatati.

Ea desfiinteaza miturile legate de carnea de porc, spunand ca nu exista niciun argument pentru care aceasta nu ar trebui inclusa in alimentatia copiilor.

CITEȘTE ȘI: În CÂT TIMP și la CE TEMPERATURĂ se gătește fiecare tip de carne

Pentru dr. Mihaela Bilic, autoarea bestseller-urilor de nutritie „Traiesc, deci ma abtin“ si „Sanatatea are gust“, alimentatia sanatoasa poate fi definita prin doua cuvinte-cheie: moderatia si diversitatea.

CITEȘTE ȘI: Un miracol alimentar! Adevărul despre UNTURĂ pe care NU îl spune nimeni

„Mancarea nu trebuie sa fie nici perfecta, nici ideala, nici excesiv de sanatoasa. Noi, oamenii, am fost lasati de natura sa impartim produsele in doua categorii: comestibile sau necomestibile.

Foto: Pinterest.com

Alimentele ori sunt bune de mancat, comestibile, deci sanatoase, ori nu sunt comestibile, nu sunt sanatoase, nu le mancam. Intre acestea doua nu exista grade de comparatie.

CITEȘTE ȘI: Alimentele pe care NU trebuie să le combini cu LAPTE

A vrea noi sa inventam un aliment mai sanatos ca altul este de-a dreptul stupid. Dupa cum scrie in cartile de nutritie, doza face otrava. Daca ne propunem sa mancam excesiv de sanatos si mancam numai seminte de in, bineinteles, ca ne vor face rau. Alimentatie sanatoasa inseamna moderatie ca si cantitate si diversitate. Deci, important este sa mancam putin din tot“, a marturisit, pentru adevarul.ro, dr. Mihaela Bilic.

Comentarii: