SANATATE

Adevărul pe care medicii NU ni-l spun! DE CE carnea de porc e mai sănătoasă decât cea de vită sau pui

Foto: Pinterest.com

Într-o eră în care raw-veganismul face tot mai mulți adepți, iar carnea de porc e pusă la colț, renumitul nutriționist Mihaela Bilic, medicul vedetelor, a făcut câteva precizări în legătură cu acest aliment.

Potrivit nutriționistului, carnea de porc este preferabilă celei de vită chiar și la vârste foarte mici.

”Am auzit medici care spun că la diversificare trebuie să-i dai copilului carne de curcan şi de vită. Dar porcul de ce nu? Ce are carnea de porc? Vă spun eu, nu există niciun argument contra cărnii de porc. Ba dimpotrivă: grăsimea de porc este mai puţin saturată şi mai sănătoasă decât cea de vită.

Boala consumatorilor de carne. Care sunt simptomele care ar trebui să te ALARMEZE

Porcul nu este un animal rumegător, ci monogastric, fiind 94% compatibil cu omul. Cum digeră un copil carnea de porc nu o va digera pe cea de vită. Important este să alegi o bucată slabă de porc.

Foto: Pinterest.com

De exemplu, mușchiul de porc este mai slab decât orice bucată de carne de vită, iar muşchiuleţul este mai slab şi decât pulpa de pui. Dacă porcul este hrănit corect şi este crescut în aer liber, carnea lui are şi omega 3”, spune nutriționistul.

Cât de des și ce tipuri de CARNE este indicat să consumaţi în funcție de AFECȚIUNILE avute

Așadar, specialistul recomandă, mai ales în alimentația copiilor, consumul de carne de porc în favoarea celei de vită sau pui. Ca de obicei în cazul celor mici și extrem de conservatori, încercați să prezentați ”noul aliment” într-o formă irezistibilă:

Foto: Pinterest.com

”Ani întregi nu am pus la îndoială calitatea cărnii de porc. Ne-am trezit acum să spunem, vai de mine, porc nu, dar de fapt nu ştim de ce. Este un fel de prejudecată. În cărţile de nutriţie, porcul e lăudat”, spune ea. ”

Comentarii: