NUTRITIE SANATATE

Câte cireșe pot fi consumate pe zi fără ca sănătatea să aibă de suferit

Foto: Pinterest.com

Câte cireșe pot fi consumate pe zi fără ca sănătatea să aibă de suferit. Cireșele sunt unul dintre cele mai dulci și mai gustoase fructe și este ușor să exagerezi.

Câte cireșe pe zi nu sunt dăunătoare pentru sănătate?

Pentru un adult, se recomandă să nu mănânce mai mult de 300 de grame de cireșe pe zi. Așa ne sfătuiește nutriționistul rus Natalia Kruglova. „Cireșele sunt utile, conțin vitamina C, vitamine din grupul B, potasiu, fibre alimentare. Norma medie pentru un adult pentru o zi este de 200-300 de grame”, spune expertul, potrivit actualno.com.

CITEȘTE ȘI: Cum alegi cireșele: Detaliul care te ajută să le iei pe cele mai bune

„Unii oameni au tendința de a exagera cu consumul de cireșe, deoarece sunt fructe de sezon”, spune nutriționistul. Specialistul subliniază că acest lucru amenință creșterea în greutate, o schimbare temporară a scaunelor, disconfort la nivelul organelor sistemului digestiv și balonare.

CITEȘTE ȘI: E dăunător pentru sănătate să mâncăm cireșe cu viermi? Ce spun specialiștii

Nutriționistul mai spune că durabilitatea cireșelor este scurtă. Dacă fructele devin maronii și moi, putem spune că încep să se strice. În acest caz, ele nu trebuie consumate. Nutriționistul îndeamnă persoanele cu diabet, alergii și copii mici să se abțină de la consumul unor cantități mari de cireșe.

Comentarii: