NUTRITIE

Secretul pentru a găti cartofii mai repede: Ce să pui în apa în care fierb

Secretul pentru a găti cartofii mai repede: Ce să pui în apa în care fierb. Orice gospodină știe că este bine să fiarbă cartofii întregi pentru a-i face mai gustoși.

Dar dacă tăiați leguma în bucăți, aceasta va fi gata destul de repede, dar va exista un dezavantaj semnificativ: cartofii vor avea un gust apos foarte distinct. Această metodă este folosită doar datorită vitezei de pregătire a garniturii.

În același timp, nu toate gospodinele știu că cartofii pot fi fierți rapid și întregi. Datorită unui truc, produsul va fi gata mult mai repede decât de obicei.

CITEȘTE ȘI: Persoanele care NU ar trebui să mănânce cartofi: Cum le este afectată sănătatea

Secretul pentru a găti cartofii mai repede

Nu toate gospodinele știu că în procesul de fierbere a cartofilor se poate adăuga o bucată de unt pentru a-i găti mai repede.

Unele gospodine sunt de părere că acest lucru se face pentru a da mâncării un gust mai bun. Dar acesta nu este singurul motiv. Datorită compoziției chimice speciale a uleiului, cartofii vor fi gata mult mai repede.

În acest caz, puteți folosi versiunea vegetală a uleiului. Pentru o porție standard de cartofi (până la un kilogram), nu luați mai mult de două linguri de ulei.

CITEȘTE ȘI: Oamenii de știință dezvăluie cât de des pot fi mâncați cartofii fără să dăuneze sănătății

De asemenea, puteți adăuga usturoi cu ierburi. Dacă adăugați aceste componente la apa pentru fierberea cartofilor împreună cu uleiul, atunci gustul garniturii va fi mai pronunțat, potrivit actualno.com.

Comentarii: