NUTRITIE SANATATE

Persoanele care NU ar trebui să mănânce cartofi: Cum le este afectată sănătatea

saga.co.uk

Persoanele care NU ar trebui să mănânce cartofi: Cum le este afectată sănătatea. Cartofii sunt în mod tradițional prezenți pe masa noastră în diverse variante – copți, prăjiți, fierți, în combinație cu alte produse. Dar mulți oameni nici măcar nu bănuiesc că există boli în care ar trebui să renunțe la cartofi sau cel puțin să le reducă consumul.

Persoanele care NU ar trebui să mănânce cartofi: Cum le este afectată sănătatea

Potrivit nutriționiștilor, cartofii sunt foarte utili în cantități moderate, scrie publicația rusă Lenta. Ei sunt o sursă de fibre alimentare, minerale, vitamine și antioxidanți. Cartofii conțin sodiu și potasiu, care sunt necesare pentru funcționarea normală a celulelor din organism. Iar vitaminele C și B6 din ei participă activ la procesele imunitare.

CITEȘTE ȘI: Oamenii de știință dezvăluie cât de des pot fi mâncați cartofii fără să dăuneze sănătății

Cartofii nu sunt recomandați pentru persoanele cu gastrită cu aciditate scăzută și obezitate. Ele sunt strict interzise pentru persoanele cu diabet și sindrom metabolic.

Leguma populară are un indice hipoglicemic ridicat – mai mult de 70 de unități, deci nu ar trebui să fie consumată de persoanele cu metabolism deficitar al carbohidraților.

Uneori se observă o intoleranță individuală la cartofi, ceea ce poate duce la reacții alergice. În acest caz, nu uitați să consultați un nutriționist. Cartofii se consumă cel mai bine fierți sau fierți la aburi. Nu uitați că mâncatul cojii lor este periculos, așa că este bine să refuzați această metodă de gătit. Coaja acumulează substanțe nocive din aer și din sol.

CITEȘTE ȘI: Nu arunca apa în care ai fiert cartofii: O poți refolosi – Vei fi uimit cât de bine îți va prinde

Este bine să reduceți consumul de cartofi prăjiți, deoarece conțin substanțe toxice și grăsimi dăunătoare.

Cartofii pot fi consumați în siguranță de cei care nu au boli grave, tulburări metabolice sau reacții individuale. Totuși, nu trebuie să uităm că cantitatea optimă, fără a dăuna sănătății, este de 300 g din această legumă de două ori pe săptămână.

Comentarii: