NUTRITIE

Nu există prăjitură mai bună care să îți satisfacă poftele dulci

Nu există prăjitură mai bună care să îți satisfacă poftele dulci. Prăjitura cu brânză a fost mereu preferata mea, în orice variantă ar fi fost pregătită.

Îmi amintește de copilărie, de vacanțele petrecute la sat, unde, în orice casă intrai erai servit cu prăjitură cu brânză, specifică fiecărei gospodine.

De la vestitele brânzoaice, până la delicioasa prăjitură cu brânză și cu spumă de albuș deasupra, nu există prăjitură mai bună care să îți satisfacă poftele dulci.

Bunica mă învăța să mănânc câte puțin oriunde sunt servită pentru a nu fi considerată „ocoșă” cum spun bătrânii (descrierea potrivită zilelor noastre fiind „fițoasă”), pentru că gustând din preparate mi se formează gustul, iar apoi voi putea găti la cel mai înalt nivel.

Așa am crescut cu ideea că pot ajunge remarcată pentru gustul mâncării și astfel am început să prepar prin asociere cu ceea ce am mâncat în altă parte și mi-a plăcut.

CITEȘTE ȘI: Brânzoaice sau poale-n brâu, rețeta aluatului „minune”

Nu există prăjitură mai bună care să îți satisfacă poftele dulci

Astăzi mi-am amintit de rețeta prăjiturii cu brânză pe care am considerat-o cea mai grozavă și vreau să o împărtășesc tuturor.

Ingrediente:

  • 500 g brânză de vaci
  • 4 ouă
  • 150 g zahăr
  • 125 g smântână
  • 100 g unt
  • ½ plic praf de copt
  • 1 lămâie
  • Vanilie
  • 3 linguri de făină

Nu există prăjitură mai bună care să îți satisfacă poftele dulci

Mod de preparare:

Batem albușurile spumă cu un praf de sare.

Adăugăm treptat zahărul.

Când avem o spumă tare și lucioasă, adăugăm pe rând gălbenușurile.

Separat blenduim brânza de vaci împreună cu untul topit, coaja și zeama de lămâie și smântâna.

Compoziția cremoasă o punem peste albușuri, apoi amestecăm cu spatula de silicon prin mișcări ușoare până se încorporează.

CITEȘTE ȘI: Macaroane cu brânză dulce la cuptor

La sfârșit adăugăm făina și praful de copt și omogenizăm totul.

Turnăm compoziția în tavă, pe o foaie de copt și băgăm la cuptor la 160°C pentru aproximativ 40 de minute.

Comentarii: